Pikavippi

Vertaile pikavippejä alla olevalla työkalulla! Valitse tarvitsemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika ja työkalu näyttää sinulle parhaimmat luotonantajat.

5/5

Lainasumma
100 – 60 000€

Korko
4,19 – 20%

Laina-aika
12 – 180kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
1 – 4000€

Korko
0 – 20%

Laina-aika
3 – 54kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
500 – 10 000€

Korko
13,9 – 20%

Laina-aika
3 – 60kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 60 000€

Korko
4,5 – 20%

Laina-aika
12 – 180kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 5000€

Korko
20%

Laina-aika
12 – 34kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 60 000€

Korko
4 – 20%

Laina-aika
12 – 180kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 10 000€

Korko
13,9 – 19,9%

Laina-aika
13 – 80kk

Arvostelu
Lue lisää

Lainavertailun tulokset ovat vain suuntaa-antavia ja perustuvat palveluiden sivustoilla ilmoittamiinsa tietoihin.

Pikavippi on heti tilille saatava pienlaina

Pikavippi on tyypillisesti pieni vakuudeton laina, joka sopii arjen yllättäviin rahoitustarpeisiin. Nykyään pikavipeille on saatavissa myös pidempiä maksuaikoja, toki laina kannattaa kuitenkin maksaa mahdollisimman nopeasti takaisin. Pikavippien hinnoissa esiintyy suuria eroja, joten vertailu on kannattavaa!

Jos et ole aikaisemmin hakenut jotakin lainaa, ota huomioon että useat luotonantajat myöntävät lainaa heti uusille asiakkailleen pikavipin ilmaiseksi.

Usein kysyttyä:

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on pieni vakuudeton laina, joka maksetaan tilille heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Mikä on pikavippien ikäraja?

Pikavippien vähimmäisikäraja on 18 vuotta.

Kuka voi saada pikavippiä?

Kuka tahansa Suomessa asuva täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen henkilö.

Mitä pikavippi vertailu auttaa?

Pikavippien kustannuksissa on suuria eroja. Tästä syystä pikavippien vertaileminen voi tuoda jopa satojen eurojen säästöjä.

Mitä pikavippi maksaa?

Kuluttajaluottolainsäädännön muutosten jälkeen pikavippien uudet hinnat ovat: korko 4,5 - 20% + muut kulut max (150e) vuodessa.

Lainojen historia

Lainaaminen on ollut olemassa koko ihmiskunnan historian ajan. Toisella on jotain mitä toinen tarvitsee ja voi antaa sen käyttöön vastiketta vastaan. Nykyään lainat kuitenkin pitkälti ovat vastikkeettomia eli hakijan ei tarvitse antaa vakuuksia tai takaajia saadakseen lainaa, vaan luotonantaja luottaa siihen, että asiakas pystyy maksamaan lainansa takaisin kokonaisuudessaan.

Lainaaminen kuitenkin yleistyi vasta paremmin 1900-luvulla teollistumisen myötä jolloin nykyinen “pankkijärjestelmä” sai alkunsa. Lainaaminen kuitenkin alkoi yleistyä 1980-luvulla niin vauhdikkaasti, että se alkoi vaatia tarkempaa valvontaa vaikka luoton saaminen helpottui merkittävästi. Suomen pankin vapauttaessa luotonhakemisen ulkomailta kasvoivat lainamarkkinat siten, että lainanotto oli erittäin suurta ja riskialtista. Sen uskotaankin olleen osasyynä siihen miksi 1990-lukua varjosti lama ja pörssikuplat. Jenkit ovat hyvä esimerkki siitä mitä todella voi tapahtua kun lainaaminen karkaa käsistä ilman tarkkaa valvontaa, jopa isot ja vakavaraiset pankit voivat kaatua kuin heinää.

Nykyään lainoja valvontaan tiukasti etenkin kuluttajapuolella. Pankit vaativat lainoille vakuuksia ja takaajia jotta luottotappiot olisivat mahdollisimman pieniä. Silti ollaan jälleen ajautumassa tilanteeseen, jossa yksityiset rahoituslaitokset ovat erittäin suosittuja niiden tarjotessa lainoille merkittävästi paremmat ehdot ja kustannukset. Perinteisten pankkien aika pienrahoituksen tarjoajina alkaa olla hiipumassa yhä uusien pienten pankkiliikkeiden kasvattaessa markkina-asemaansa verkossa.

pikavippien historia

Pikavipit Suomessa

Pikavipit alkoivat toden teolla rantautua Suomeen vasta 2000-luvun alussa, muutama toimintansa tuolloin aloittanut yritys jatkaa toimintaansa yhä. Pikavippien suosio on kasvanut vuosi vuodelta räjähdysmäisesti johtuen älypuhelinten lisääntymisestä. Ennen älypuhelimia ensimmäiset Suomessa toimivat pikavipit tarjosivat “tekstiviestilainoja” joiden avulla vippiä saattoi hakea nopeasti. Nyt kun internet on jo joka kodissa, jokaisella on mahdollisuus hakea pikavippiä muutamassa minuutissa. Hakijalta ei vaadita vakuuksia tai takaajia kuten perinteisissä pankeissa, riittää että täytät ja lähetät lainahakemuksen verkossa.

Lainanhakuprosessit ovat niin pitkälti automatisoituja tänäpäivän, että luotonhakija saa vastauksen lainahakemukseensa heti lähettämisen jälkeen. Tämä johtuu tehokkaiden tiedonsiirto järjestelmien ansiosta, joista voidaan mainita ainakin Asiakastieto ja Instantor.

Pikavippien aiheuttamat ongelmat

Pikavippien saatavuuden paranemisen myötä on tullut ongelmia henkilöille jotka muutenkin painivat heikon taloudellisen asemansa kanssa. Kun pikavippiä voi saada minuuteissa ilman ylimääräisiä liitteitä tai tositteita kasvattaa se riskialttiutta ottaa luottoa ilman järkiperustetta. Kun lainan hakemista ei ole mietitty etukäteen voi takaisinmaksukin olla epävarmaa. Tähän on ongelmaan on jo useamman kerran yritetty puuttua joista viimeisen on Syyskuussa 2019 voimaan astunut kulutusluottoja koskeva laki, joka määrää pienlainojen nimelliskorot enintään 20%. Sitä ennen vuonna 2013 säädettiin laki, jossa pikavippien myöntäminen yöllä kiellettiin ja silloinen korkokatto 50% säädettiin.

Luottoyhtiöt kuitenkin selvittivät miten tarjota palveluitaan lainsallimissa rajoissa ja näin syntyi joustoluotto. Laina joka voidaan maksaa tilille myös yö-aikaan. Laina jonka korot olivat pitkään kontrolloimattomia koska 2013 säädetty laki koski vain alle 2000 euron pika vippejä. Vieläkin on täysin mahdollisa saada vippiä tilille myös yö aikaan, tietyin ehdoin.

Miksi pikavipit nähdään negatiivisessa valossa

Maine näillä lainatuotteilla on ollut kyseenalainen jo heti niiden saapuessa Suomeen. Suurilta osin tämä johtuu siitä, että sen positiivisista puolista ei juurikaan uutisoida vaan ainoastaan negatiiviset asiat tuodaan ilmi, miten paljon velkaantumista nämä lainatuotteet ovat aiheuttaneet. Totuus on kuitenkin se, että aina on tuote mikä tahansa on niille markkinat – kysyntä ja tarjonta.

Tänäpäivänä kuitenkin tilanne on onneksi toinen. Laki on taas koskettanut kuluttajaluottoja tehden niistä merkittävästi suosiollisemman lainanhakijoille. Ne voivat parhaimmillaan tarjota taloudellista vapautta oikein käytettynä tai luomaan joustavuutta talouteen.

Pikavippi kokemuksia

Moni joka ei ole aikaisemmin hakenut vippiä tutustuu ensimmäisenä kokemuksiin aiheesta. Suurin osa netistä löytyvistä kirjoituksista ovat vuosien takaa, jolloin myös lainsäädäntö näistä tuotteista oli vähäisempi. Kokemukset jakautuvat hyvin ristiriitaisesti ja ne usein aiheuttavatkin keskustelua. On tietenkin hyvä tutustua kokemuksiin etukäteen, mutta kaikki kokemukset eivät aina ole täysin rehellisiä. Me arvostelimme itse osan lainatuotteista sivuillamme siten, että kokeilimme niitä yhden kuukauden ajan. Näimme miten palvelu todella toimii, miten asiakaspalvelu toimii ja minkälaiset ne paljon puhutut laina-ehdot todella ovat.

Pikavippi kokemukset

Pikavippi 18 vuotiaille

Kun pikavipit saapuivat suomeen olivat niistä kaikki 18v ikärajalla ja vieläpä ilman luottotietoja. Nyt vuosia myöhemmin vain murto osa lainapalveluista tarjoaa lainatuotteitaan 18 vuotta täyttäneille. Moni nuori saattaa kuitenkin olla tilanteessa jossa tarvitsee rahaa heti käyttöönsä, mutta pääsee töihin vasta kesällä. Näin ollen he saattavat tarvita esimerkiksi 100 – 300 euroa pikavippiä, jonka pystyvät maksamaan takaisin säästöillä tai muilla etuuksilla.

Nuorten kohdalla on kuitenkin oltava erityisen tarkkana. He ovat riskialttein kohderyhmä velkaantumiselle, sillä heidän arvostelukykynsä omaan talouteen nähden ei ehkä ole vielä yhtä kehittynyt kuin hieman vanhemmalla lainanhakijalla.

Pikavippi vertailu

Pikavippivertailu on aina järkevä vaihtoehto. Vaikka lainsäädäntö onkin muuttunut ja sääntelee nyt tarkemmin pikavippien korkokustannuksia on silti lainapalveluiden välillä merkittäviä eroja. Suurimmat erot löytyvät tilinhoitomaksuista tai muista palkkioista joita lainapalvelut saattavat periä. Kuluttajat ovat kertoneet, että keskimääräinen säästö joka on tullut vertailemalla pikavipit on noin 20 prosenttia. Kun lasketaan auki esimerkiksi 10 000 euron lainan kohdalla tämä tarkoittaa parhaimmillaan jopa yli 2000 euron säästöjä.

Eniten lainakustannuksiin tietysti vaikuttavat laina-aika ja lainsumma. Jos oikeasti halutaan minimioida kustannukset ja hyöty voi joustoluoton ottaminen olla järkevin vaihtoehto. Näissä tuotteissa maksut syntyvät vasta kun laina nostetaan käyttöön ja nostoja voi tehdä koska tahansa. Pikavippivertailu on siis ehdottoman hyvä työkalu jonka avulla kuka tahansa joka on hakemassa lainaa voi säästää muutamassa minuutissa jopa satoja euroja.

Miten pikavippiä haetaan

Pikavippiä haetaan verkossa millä tahansa laitteella kännykkä, tietokone, tabletti tai mikä tahansa muu laite jolla pääset internettiin. Valitse itsellesi sopiva luotonantaja ja siirry täyttämään lainahakemus. Lainahakemuksen täyttäminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi, useimmiten edes liitteitä ei tarvitse toimittaa vaan riittää, että käytössä on verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten. Heti hakemuksen jälkeen saat eteesi luottosopimuksen jonka allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan tilillesi heti.

Ilmainen pikavippi

Kun haet vippiä, muista että voit saada ensimmäisen pikavipin jopa täysin kuluitta.

Alla muutama esimerkki lainapalveluista joista voit saada uutena asiakkaana ilmaisen ensilainan.

Maksat takaisin siis vain sen summan jonka hait!

Suomilimiitti ilmainen ensilaina


Suomilimiitti
 myöntää uusille asiakkaille ensimmäisen lainan ilman korkoa ja kuluja jopa 2000 euroon saakka.

Suomilimiitin tarjoamaan vippiin saa peräti 30 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Pikavippi on mahdollista maksaa takaisin kerralla, mutta voit halutessasi maksaa sen myös erissä. Ensimmäiseen erään ei kerry kuluja, mutta tämän jälkeen korot kertyvät normaalin hinnaston mukaisesti. Suomilimiitti myöntää lainaa 21 vuotta täyttäneille suomalaisille.

Ferratum ilmainen ensilaina

Ferratum Joustava on 4000 euron laina, jolta voit nostaa haluamansi summan vippiä tilille. Sinun ei tarvitse nostaa koko summaa, maksat vain siitä mitä käytät.

Uusille asiakkaille ensimmäinen pikavippi ilman korkoja ja kuluja. Kuluton laina-aika on sama on 30 vuorokautta.

Jos maksat lainan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä ei sinulle kerry lainkaan kuluja. Ferratum Joustavan on siitä hyvä, että sinun ei tarvitse täyttää uutta hakemusta toista pikavippiä varten vaan voit hyödyntää Ferratum joustavan tiliäsi. Lisäksi maksat vain jos nostat lainaa tilillesi. Ferratum Joustavan ikäraja on 21 vuotta.

Hae Ferratum Joustavaa tästä

Vivus ilmainen pikavippi

Vivus on yksi suosituimpia pikavippiä myöntäviä luotonantajia Suomessa. Vivus myöntää uusille asiakkailleen 300 – 600 euron pikavipin, maksuaikaa jopa 4 kuukautta. Vivuksen pikavippiä myönnetään 20 vuotta täyttäneille.

Hae Vivuksen pikavippi tästä

Blue Finance ilmainen pikavippi

Blue Finance myöntää uusille asiakkailleen helppoa pikavippiä 100 – 5000 euroa kokonaan ilman korkoa ja kulua. Ensilainalle saa 14 vuorokauden takaisinmaksuajan. Blue Financen pikavipin saa erittäin nopeasti tilille heti hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen. Blue Financen pikavippiä voi hakea jos olet 18 vuotta täyttänyt.

Hae Blue financen pikavippi tästä

Luottopalvelut - Lainaa 100-4000 euroa

Luottopalvelut.fi palvelusta voit hakea pikavippiä nopeasti 100 – 60000 euroa. Takaisinmaksuaikaa saat jopa 12 – 180 kuukautta.Takaisinmaksu on erittäin joustavaa. Voit maksaa lainasi takaisin kerralla tai erissä. Verkkohakemus on lyhyt ja nopea, saat lainapäätöksen heti jonka jälkeen voit siirtää pikavipin heti tilillesi. Luottopalvelut.fi myöntää lainaa heti yli 18-vuotiaille Suomen kansalaisille.

Hae Luottopalvelut lainaa tästä

Myös nämä ovat suosittuja pikavippejä

Jos olet käyttänyt jo ilmaiset ensilaina tarjouksesi alla olevat lainapalvelut ovat erinomainen vaihtoehto tai jos havittelet suurempaa lainasummaa.

Alla olevat lainapalvelut ovat auttaneet jo kymmeniä tuhansia suomalaisia rahoituksen tarpeissa.

Omalaina kilpailuttaa lainat puolestasi

omalaina.fi kilpailuttaa pikavipit, ja suuremmat lainat puolestasi. Heidän kauttaan voit hakea lainaa 100 – 60.000 euroa.

Lainahakemuksen täytät heidän sivuillaan, jonka jälkeen he antavat pankkien ja rahoituslaitosten kilpailla lainastasi. Näin saat valita parhaimman tarjouksen! Kun kilpailutat lainasi varmistat parhaimman mahdollisimman vaihtoehdon löytymisen. Lisäksi palvelun käyttö on täysin ilmaista! Sinun ei ole myöskään pakko hyväksyä yhtäkään tarjousta. Omalaina.fi kautta voivat lainansa kilpailuttaa 18-vuotiaat Suomen kansalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Täytä lainahakemus omalaina.fi:ssä

Ostosraha pikavippi nopeasti

Ostosraha myöntää 400-3000 euron kokoisia pikavippejä. Lainoja myönetään 20 – 75 vuotiaille. Maksuaikaa saa jopa 12-36 kuukautta. Lainan voi maksaa takaisin myös kerralla ilman lisäkustannuksia.

Ostosrahan kautta haet lainaa erittäin nopeasti, saat rahat tilillesi lähes välittömästi hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen.

Hae lainaa ostosrahalta tästä

Ege pikavippi on vaivaton

Ege.fi kautta voit hakea pikavippiä 100 euroa. Maksuaikaa saat vipille 30 vuorokautta, laina maksetaan takaisin kokonaisuudessaan.

Ege lainaa voi hakea jos olet vähintään 20-vuotiaille Suomen kansalainen, joilla ei ole merkintöjä.

Hae lainaa egeltä tästä

Pikavippi heti tilille

Pikavippi on suomen suosituin pienlainatuote. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa kun kyseessä on pienempi lainasumma.

Etuna on se, että pienemmissä lainoissa pikavippi siirtyy heti hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen tilille. Useimmiten muutamassa minuutissa.

Jos tarvitset siis pikavippiä heti kannattaa tarkistaa, että täytät ja lähetät lainahakemuksen palvelun ollessa avoinna. Näin hakemus pääsee heti käsittelyyn ja vippi siirretään nopeasti.

Kannattaa varmuudeksi ottaa jo esimerkiksi palkkakuitista kuva, jos hakemuksessa sitä kysytään. Näin varmistat että saat pikavipin heti tilillesi ja hakemus voidaan käsitellä samantien loppuun.

Pikavippi ilman vakuuksia

Sivujemme kautta löydät kaikkien lainapalveluiden tiedot ja vertailut. Hakukoneemme avulla voit listat ne palvelut jotka tarjoavat pikavippiä haluamillasi ehdoilla. Näet samalla mitä vippi tulee kustantamaan. Kun olet löytänyt sopivan lainapalvelun voit siirtyä täyttämään kyseisen lainapalvelun sivuille hakemuksen “hae lainaa”-napista. Kaikki esittelemämme lainat ovat vakuudettomia, eli et tarvitse takaajia tai omaisuutta pantiksi.

Kysymyksiä vipeistä

Alla vastaus muutamaan tyypillisimpään kysymykseen joihin törmää joka päivä. 

Pikavipit ovat olleet kuuma puheenaihe jo muutaman vuoden. Vuoden 2018 lopusta hallitus esitti päätöksen pikavippien korkokatosta, joka tiukentaa jo entuudestaan tiukkia sääntöjä pikalainojen ympärillä. Aikaisemmin suomessa tarjottujen pikavippien korkokatto oli 50% jo tuolloin oikeusministeriö ehdotti tiukempia säädöksiä myös suuremmille vipeille.

Miksi ilmaisia pikavippejä myönnetään?

Uudet pikavippipalvelut haluavat tarjota uusille asiakkaille ensimmäisen pikavipin ilmaiseksi. Näin saadaa houkuteltua uutta asiakaskuntaa. Näin asiakas pääsee tutustumaan uuteen lainapalveluun riskittömästi.

Pikavippi työttömänä – onnistuuko?

Suurin osa luotonantajista vaatii säännöllisiä palkkatuloja hakijoiltaan. Vaikka olisit työtön, mutta sinulla on muita tuloja voit silti saada lainan. Jokainen luotonantaja kuitenkin yksilökohtaisesti päättää myönnetäänkö lainaa vai ei. Voit vaikuttaa tähän jos pystyt perustelemaan että saat maksettua lainan takaisin.

Ota selvää ja pyydä maksuton lainatarjous.

Miksi pikavippi eikä joustoluotto?

Nämä ovat kaksi täysin eri lainatuotetta.

Alla muutama esimerkki näiden tuotteiden eroista.

  • Joustoluotto on jatkuva, kun taas pikavippi on kertaluontoinen.
  • Joustoluotolta voi nostaa vähän kerrallaan, pikavippi maksetaan kerralla.
  • Pikavipin korko on määritelty 20% kun taas joustoluotoissa voi korko olla jopa satoja prosentteja.
  • Pikavippiä voi nostaa vain 7-23 välisenä aikana, kun joustoluottoa voi nostaa ympäri vuorokauden.

Lisätieto aiheesta: