Bank Norwegian kokemuksia - kokeilin palvelua itse, katso lainatarjous

5.0 (Arvosana) | 1000 - 60.000 | 12 - 180 kuukautta

Katso mihin hintaan saisit lainaa Bank Norwegianilta

Lainasummat1000 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan
Bank Norwegian

9,89 % korolla (todellinen vuosikorko 12,21 %) 10 000 € lainan kokonaishinnaksi tulee kolmessa vuodessa 11 861 € ja kuukausieräksi 328 € (36 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.

Bank Norwegian on norjalainen digipankki, joka on perustettu jo vuonna 2007. Kuitenkin vasta viimeisten vuosien aikana ulkomaalaisten pankkien suosio Suomessa on kasvanut räjähdysmäisesti.

Nykyään on ulkomaiset pankit kuuluvat lähes kaikkien lainanvälittäjien tai kilpailuttajien yhteistyökumppaneiksi, joka tarkoittaa, että suomalaiset rahoitusyhtiöt löytävät rahoitusta myös ulkomailta.

Toimintansa Bank Norwegian aloitti ensin Norjasta, josta se hiljalleen siirtyi myös muihin pohjoismaihin. Vuonna 2013 ensin ruotsiin ja kaksi vuotta myöhemmin Suomeen.

Bank Norwegianin rahoitustuotteet on suunnattu pääsääntöisesti yksityishenkilöille.

Halusin testata itse minkälaisia lainatarjouksia tunnetusta Bank Norwegianista voi saada. Esittelen ne sinulle myöhemmin tässä artikkelissa, joten jatka lukemista.

Bank Norwegian on norjalainen digipankki

Bank Norwegian on Norwegian Finans Holding ASA:n omistama brändi, joka tunnetaan vahvasta maksukyvystään ja edullisista rahoitusratkaisuistaan.

Kuten aikaisemmin mainitsin, Bank Norwegian löytyy myös tunnettujen suomalaisten lainanvälitystä tekevien yhtiöiden palveluista, jonka ansiosta voit verrata esimerkiksi Bank Norwegianin tarjouksia muihin suomalaisiin rahoitusyhtiöihin.

Hyvä esimerkki tällaisesta palvelusta on suomalainen lainankilpailuttaja Omalaina.fi

Bank Norwegian tarjoaa asiakkailleen kulutusluottoa tai lainojen yhdistämistä aina 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Takaisinmaksuaika voi olla jopa 15 vuotta.

 Yrityksen sivuilla on ilmoitettu lainan nimelliskoroksi 4,99 – 14,99 prosenttia – katsotaan myöhemmin, miltä lainatarjouksen todellinen vuosikorko näyttää.

Bank Norwegian on erittäin ketterä, joka näkyy myös kuluttajille suunnatuissa maksuttomissa lisäpalveluissa. Voit esimerkiksi korottaa lainaasi myöhemmin ilman uutta erillistä lainahakemusta.

Lainojen lisäksi voit hakea myös Bank Norwegianin luottokorttia

Bank Norwegianin luottokortti tarjoaa runsaasti etuja. Etenkin paljon matkustaville henkilöille Norwegianin luottokortti on hyvä lisä, jolla saat lunastettua ajankohtaisia tarjouksia ja kerrytettyä bonuspisteitä, joilla voit lunastaa ilmaisia lentoja.

Kortin luottoraja on enimmillään 10 000 euroa, eikä siinä ole kiinteitä maksuja. Saat kortilla tehdyille ostoksille myös 45 vuorokautta korotonta maksuaikaa.

Verrattuna kulutusluottoon, luottokortti on huomattavasti kalliimpi, mutta joustavampi vaihtoehto. Luottokortin nimelliskorko on 19,9 prosenttia, joka astuu voimaan korottoman maksuajan jälkeen.

Luottokortin ikäraja on vain 18-vuotta, mutta hakijalla on oltava säännölliset tulot ja asuttava vakituisesti Suomessa.

Säästötili talletuskorosta kiinnostuneille henkilöille

Bank Norwegian on siis kokonaisvaltainen pankki, joka tarjoaa kuluttajille myös muitakin rahoituspalveluita. Bank Norwegianin säästötili on joustava, jossa ei ole kuluja tai nostorajoituksia ja sen talletuskorko on 0,75% ilman vähimmäistalletusta.

Säästämis- ja sijoittamismielessä 0,75 prosentin korko on kuitenkin niin pieni, ettei se riitä kattamaan edes yleisen hintatason noususta (inflaatio) aiheutuvia kuluja.

Kuka voi hakea lainaa Bank Norwegianilta?

Bank Norwegianilla on erittäin ankarat kriteerit lainanhakijoiden suhteen, mutta vastapainoksi se pystyy tarjoamaan erittäin kilpailukykyisiä lainatarjouksia, joiden korko päihittää monet tavalliset suomalaiset rahoitusyhtiöt.

Lainan hakijoille pätee samat kriteerit myös siinä tapauksessa, jos kilpailutus on tehty toisen palvelun kautta.

Lainanhakijan on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä – luottotietojen on oltava puhtaat
 • Hakijan on oltava vähintään 23-vuotias, jotta hän on oikeutettu lainaan
 • Kolmas edellytys on suomen kansalaisuus. Lainan hakijan on oltava asunut Suomessa vähintään 3 vuotta.

Jos verrataan Bank Norwegianin lainanhakijoille asettamia kriteereitä huomataan, että yritys on erittäin tarkka siitä, kenelle lainaa voidaan myöntää.

Vaikka hakemuksen yhteydessä ei lue tulorajavaatimuksia, edellyttää hyväksytty lainapäätös kuitenkin säännöllisiä tuloja, joiden on oltava vähintään 7200 euroa kuukaudessa (myös tuet ja etuudet lasketaan tuloiksi.)

Miten haen lainaa Bank Norwegianilta?

Päätä ennen lainan hakemista haluatko hakea kulutusluottoa vai luottokorttia. Tässä arvostelussa hain itse kulutusluottoa, josta kerron myöhemmin lisää.

 • Siirry tästä Bank Norwegianin sivuille täyttämään lainahakemus.
 • Hakemuksen täyttäminen on nopeaa, eikä vaadi ylimääräisiä liitteitä – paitsi, jos lainasumma ylittää 20 000 euroa.
 • Jos olet yhdistämässä lainojasi, muista merkitä hakemuksessa rasti sille tarkoitettuun kenttään.
 • Saat alustavan lainapäätöksen heti ja lainatarjouksen nopeasti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.
 • Jos lainatarjous on miellyttävä, voit allekirjoittaa sen yhdellä klikkauksella siirtymällä tunnistautumaan omaan verkkopankkiisi.

Muista, että voit koska tahansa pyytää lainatarjouksen Bank Norwegianilta tai lainanvälittäjiltä, sillä lainahakemukset eivät ole sitovia.

Jos otit lainan liian hektisesti etkä tarvitse sitä, voit käyttää 14 vuorokauden kuluttajansuojalakiin perustuvaa peruutusoikeuttasi ja maksaa lainan takaisin kerralla.

Bank Norwegian tarjoaa myös lainojen yhdistämistä

En itse ole kokeillut yhdistää lainoja Bank Norwegianilla, mutta minulla on kokemusta myös Norwegianin yhdistelylainatarjouksista aikaisemmilta vuosilta, kun hain yhdistelylainaa Omalainan kautta.

Tosiaan Bank Norwegian tarjoaa yhdistelylainaa, jota haetaan samalla tavalla kuin mitä tahansa lainaa, mutta lainahakemuksen yhteydessä on muistettava merkitä hakemukseen tieto yhdistelylainojen tarpeesta.

Kun esitietolomakkeessa on valittu kohta yhdistelylainat, sinun tulee varsinaisessa hakemuksessa ilmoittaa nykyisten lainojen ja velkojen määrä kokonaisuudessaan.

Yhdistelylainaa kannattaa hakea aina, mutta tarjous kannattaa ottaa vastaan vain jos:

 • Uuden lainatarjouksen korko ja kokonaiskustannukset ovat edullisempia kuin aikaisempien lainojen
 • Haluat helpottaa talouttasi vaihtamalla useat lainat ja maksut yhdeksi ainoaksi lainaksi
 • Haluat vähentää stressiä ja ahdistusta

Vaikka Norwegian tarjoaa lainojen yhdistämistä, suosittelemme silti mieluummin kilpailuttamaan lainat esimerkiksi Omalainan -palvelussa, jossa on mukana yli 30 pankkia ja rahalaitosta.

Näin saat useamman lainatarjouksen yhdellä kertaa ja voit verrata niitä toisiinsa selkeän lainatarjous vertailun avulla.

Yhdistelylainoja hakiessa suosittelen ottamaan yhteishakijan mukaan lainahakemuksessa, jolloin lainan korot ja kustannukset ovat yleensä puolet edullisempia – eli yhdistelylainan on hyvä olla rinnakkaislaina.

Katso mihin hintaan saisit lainaa Bank Norwegianilta

Lainasummat1000 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan

Bank Norwegian kokemuksia – minkälaisen lainatarjouksen sain

Lähdin kokeilemaan Bank Norwegianin palvelua ihan vain, koska lainan hakeminen on ilmaista. Minulla ei siis ollut erityistä tarvetta ottaa lainaa vastaan.

Hain 8000 euron lainaa 60 kuukauden maksuajalla. Ilmoitin lainantarpeen liittyvän remontointiin.

Lainahakemuksen täyttäminen oli vaivatonta ja nopeaa, omalla kohdalla ylimääräisiä liitteitä ei tarvittu, ehkä käytössä oli Instantor.

Sain alustavan lainapäätöksen sähköposti-ilmoituksena, jossa sanottiin, että lainapäätös on positiivinen.

Vähän tämän jälkeen sain lainatarjouksen, joka oli aivan sellainen kuin odotinkin. Lainan todellinen vuosikorko oli 16 prosenttia, mutta nimelliskorko olin vain 11 prosenttia.

Toisin sanoen lainan kulutus muodostuivat muista lainaan liittyvistä palkkioista, kuten avaus- ja nostopalkkioista. Ylimääräisiä tilinhoitopalkkioita ei Bank Norwegianilla ole.

Kokeilin myös tavoittaa asiakaspalvelua ja kysyä kuinka nopeasti laina maksetaan. Sain asiakaspalvelusta vastauksen heti, jossa sanottiin, että laina maksetaan viipymättä, kun lainasopimus allekirjoitetaan ja se näkyy tilillä pankista riippuen heti tai muutaman vuorokauden kuluessa.

Yhteenvetona voin todeta: suosittelen omien kokemuksieni perusteella valitsemaan Bank Norwegianin kulutusluoton, mikäli tarvitset vakuudetonta lainaa.

Jos en olisi hakenut lainaa suoraan Bank Norwegianilta, olisin kilpailuttanut itse Norwegianin ja monta muuta pankkia yhdellä hakemuksella, sivuilla esittelemieni lainanvälittäjien avulla.

Voin myös kokemusteni perusteella todeta, että Bank Norwegian on yksi Suomen edullisimmista vakuudetonta rahoitusta tarjoavista palveluista, mutta vastapainona on erittäin korkeat kriteerit lainanhakijoiden suhteen.

Käytä Bank Norwegianin lainalaskuria kulujen selvittämiseen

Bank Norwegian tarjoaa erittäin kattavan lainalaskurin käyttöösi, jolla voit suunnitella tulevaa rahoitusta kätevästi, joko luottokorttia tai kulutusluottoa.

Jo lainalaskurista huomaa, että vasta 5000 euron lainaa voi hakea yli 6 kuukauden maksuajalla. Alle 5000 euron lainoissa on parempi hakea suoraan luottokorttia.

Lainalaskuri on helppoa tapa selvittää mihin hintaan saisit lainaa, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että yleensä lainalaskureissa annetut arviot saattavat poiketa totuudesta.

Lainalaskurista poimittuja summia:

 • 5000 euroa lainaa 5 vuoden maksuajalla: lyhennykset 125 euroa kuukaudessa
 • 10 000 euroa lainaa 10 vuoden maksuajalla: lyhennykset 167 euroa kuukaudessa
 • 25 000 euroa lainaa 15 vuoden maksuajalla: lyhennykset 355 euroa kuukaudessa
 

Nämä esimerkit ovat huomattavasti edullisempia, kuin laina, jota itse hain. Omassa lainassa todellinen vuosikorko oli 16 prosenttia ja kuukausittaiset lyhennykset 5 vuoden maksuajalla noin 160 euroa kuukaudessa.

Lopputuloksena voin sanoa, että suosittelen lämpimästi Bank Norwegiania. Haluaisin entistä enemmän tällaisia ketteriä digipankkeja Suomeen, jotka pystyvät muuttamaan rahoitusalaa pysyvästi.

Poistamalla vanhoja huonosti toimivia käytäntöjä ja korkeita vaatimuksia saadaan edullista rahoitusta niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

Nykyään jo monet tavalliset pankit häviävät näille yksityisomisteisille digipankeille, sekä palveluiden laadussa, että koroissa.