Sambla kokemuksia - miten palvelu pärjää muille?

5.0 (Arvosana) | 500 - 60.000 | 12 - 180 kuukautta

Katso mihin hintaan saisit lainaa Samblalta

Lainasummat500 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan
Sambla

Lainan ollessa 15 000 €, 10v. laina-ajalle, on kuukausierä 182 €. Tällöin lainan kokonaiskulut ovat 21 839 €, nimelliskorko 8 % ja todellinen vuosikorko 8,3 % (sis. laskutuslisä 0 € ja 0 €). ja laina-aika 1-15v. välillä

Sambla on Suomessa toimiva lainanvälittäjä, mutta ei varsinaisesti suomalainen. Kyseessä on melko uusi tulokas Suomen lainavertailu markkinoille, jonka takia halusimme laittaa palvelun heti tulikokeeseen.

Palvelun Trustpilot sivusto antaa kuvan tehokkaasta ja positiivisesta palvelusta, jonka takia halusimme itse selvittää, pitävätkö nämä väitteet paikkansa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle omat kokemuksemme Samblan lainapalvelusta, käymme läpi Samblan historiaa ja toimintatapoja sekä lopuksi katsomme minkälaisia lainatarjouksia, me saimme palvelusta.

Sambla on ruotsalainen lainanvälittäjä

Sambla on Sambla AB:lle kuuluva vuonna 2014 ruotsissa perustettu lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, josta voi hakea lainaa 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti jopa 15 vuoden maksuajalla, aivan kuten muillakin suomalaisilla lainanvälittäjillä. Onko Sambla kuitenkin parempi, kuin suomalaiset lainanvälittäjät?

Verrattuna muihin suomessa toimiviin lainanvälittäjiin melko pinnallisesti katsottuna Sambla jää häviäjäksi vain 17 yhteistyökumppanillaan, kun muilla suomessa toimivilla välittäjillä on jopa lähemmäs 30 yhteistyökumppania.

Samblan maksuttoman lainavertailun avulla voit pyytää lainatarjoukset 17 pankilta ja rahalaitokselta vain yhdellä hakemuksella. Katsotaan hieman myöhemmin, mitä kaikkia yhteistyökumppaneita yrityksellä on.

Palvelun kautta on siis mahdollista hakea pienempää tai suurempaa vakuudetonta lainaa jopa vain 4,9 prosentin vuosikorolla.

Miten Sambla voi tarjota palvelun ilmaiseksi?

Muiden lainanvälittäjien tavoin he saavat palkkionsa suoraan palvelussa mukana olevilta luotonantajilta, kun lainasopimus tehdään kuluttajan ja luotonantajan välille. Palvelu on siis ilmainen kuluttajille, mutta luotonantajille se on maksuallinen asiakashankinta kanava.

Mainittakoon vielä, että Sambla ei siis itse myönnä lainoja tai voi vaikuttaa lainojen korkoihin tai kustannuksiin, vaan ne määräytyvät henkilökohtaisesti kunkin hakijan kohdalla luotonantajan toimesta.

Miten pyydän lainatarjoukset Samblalta?

Lainatarjousten pyytäminen on helppoa ja nopeaa, eivätkä palvelun kautta saadut tarjoukset ole sitovia. Kuitenkin koska palvelussa on vain 17 yhteistyökumppania, jää sinulta saamatta loput 13 tarjousta, jotka saisit muilta suomalaisilta lainanvälittäjiltä.

 

Saat heti muutamia alustavia lainatarjouksia ja viimeisimmätkin tarjoukset saapuvat eteesi seuraavien tuntien kuluessa. Mikäli sopiva laina löytyy, voit allekirjoittaa lainasopimuksen saman tien verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Millä korolla palvelusta voi saada lainaa?

Lainan korko määräytyy henkilökohtaisesti jokaisen lainanhakijan kohdalla. Me suosittelemme tarkastelemaan lainatarjousten todellista vuosikorkoa, joka huomioi kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

Palvelussa on mukana suuri määrä luotonantajia, jonka takia tarjousten välisissä koroissa saattaa olla huomattaviakin eroja.

Sambla itse on ilmoittanut sivuillaan korkotason olevan 4,9 – 20 prosentin välillä, mutta tietysti todellinen vuosikorko voi olla tätäkin korkeampi. Palvelun etusivulla on kuitenkin nähtävillä viimeisimpiä lainatarjouksia, jotka ovat hieman suuntaa antavia sille, kuinka paljon voit säästää koroissa ja kuluissa kilpailuttamalla lainat.

Mitä yhteistyökumppaneita Samblalla on?

Sambla ilmoittaa mielestämme hieman harhaanjohtavasti yhteistyökumppaneidensa lukumääräksi 23 etusivullaan, kun todellisuudessa se on 17. Eli palvelussa on mukana 17 aktiivista luotonantaja, jotka myöntävät yhä lainoja kuluttajille.

Nämä luotonantajat ovat tuttuja monille muista lainanvälityspalveluista: Fellow Finance, Komplett bank, Resurs Bank, Nordax Bank, MyLender, Euroloan, Kaarna, Lainaamo, Avida, Instabank, Collector bank, TFBank, Risicum, Credit24, Bondora, Laina.fi, Tando laina, Bigbank, BRAbank.

Palvelussa ei siis valitettavasti ole mukana perinteisiä pankkeja, kuten esimerkiksi Omalainalla ja Zmartalla, mutta sen sijaan yhteistyökumppaneiden joukosta löytyy Tando laina, joka on tunnettu lainapalvelu maksuhäiriöisten keskuudessa.

Tästä syystä Sambla mainostaa palveluaan myös niille, joilla on tällä hetkellä voimassa oleva maksuhäiriömerkintä. Yksikään muu lainapalvelu Suomessa ei voi myöntää lainaa maksuhäiriömerkinnän omaavalle hakijalle. Jutun juju on kuitenkin siinä, että varsinaisella lainanhakijalla on oltava hakemuksessa mukana takaaja, mikä on hyvin epätyypillistä vakuudettomille lainoille.

Lähettäessäsi lainahakemuksen Samblalle se toimitetaan kaikille näille edellä mainituille yhteistyökumppaneille, jotka voivat tehdä lainatarjouksen sinulle sen mukaan täytätkö heidän lainanhakijoillensa asettamat kriteerit.

Kuka voi hakea lainaa Samblalta?

Suomessa lainaamisen perusedellytys on 18-vuoden ikäraja, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Mitä vaatimuksia Samblalla on?

Sambla ei itse aseta vaatimuksia palvelun käytölle, mutta ilmoittaa perusvaatimusten olevan samat kuin yläpuolella on mainittu, sillä muuttujalla, että hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintä.

Kuitenkin jokaisella luotonantajalla on omat vaatimuksensa lainanhakijan iän, tulojen ja muiden taustatietojen suhteen, joka tarkoittaa, että kaikki lainanhakijat eivät saa yhtä paljon tarjouksia kuin toiset.

Joidenkin luotonantajien kohdalla saattaa joutua toimittamaan liitteitä, etenkin jos haettavana on suurempi laina. Näitä liitteitä ovat palkka- tai eläketodistus tai vastaavasti jokin muu tukiin tai etuuksiin liittyvä tosite, joka todistaa tulojen olevan säännölliset.

Voi siis olla, että saat vain yhden lainatarjouksen tai useamman lainatarjouksen kuten me. Seuraavassa osiossa kerromme mitä omat kokemuksemme olivat ja minkälaisia lainatarjouksia me saimme, verrattuna muihin suomalaisiin lainanvälittäjiin.

Katso mihin hintaan saisit lainaa Samblalta

Lainasummat500 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan

Kokemuksia Samblan lainavertailupalvelusta

Kokeilimme hakea Samblalta 15 000 euron lainaa 7 vuoden takaisinmaksuajalla. Tavoitteena oli löytää riittävän edullinen laina, jotta sitä olisi voinut käyttää esimerkiksi kylpyhuoneremonttiin.

Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen oli helppoa eikä aiheuttanut päänsärkyä, samalla tavoitimme asiakaspalvelun heti puhelimella ja saimme vastauksen hakemuksen täyttämiseen liittyen.

Heti hakemuksen lähettämisen jälkeen saimme 2 lainatarjousta pikalainayhtiöiltä, joiden korot olivat 13 ja 14 prosenttia. Seuraava lainatarjous saapuikin nopeasti, josta tulikin koko vertailun edullisin vain 9 prosentin korollaan.

Tämän olisimme voineet ottaa vastaan allekirjoittamalla lainasopimus heti verkkopankkitunnuksilla, mutta päädyimme hylkäämään tarjoukset, koska halusimme vain nähdä, miten palvelu oikeasti toimii.

Jos otamme huomioon säästön, joka palvelun käyttämisestä kertyi se olisi ollut 324 euroa vuodessa 7 vuoden ajan, eli yli 2000 euron säästöt vain muutaman minuutin vaivannäöllä.

Uskomme kuitenkin, että esimerkiksi Omalaina olisi ollut tehokkaampi tapa kilpailuttaa lainat, koska mukana on myös perinteisiä pankkeja, mutta Sambla toimi aivan kuten pitikin ja saimme silti kerättyä merkittävästi säästöä.

Muiden kokemukset kertovat erittäin positiivisesta palvelusta, sillä esimerkiksi Samblan ylläpitämä Trustpilot palvelu on kerännyt yli 1100 arvostelua, joiden keskiarvo on 4,9 / 5. Emme ole vielä nähneet yhtäkään muuta suomessa toimivaa lainapalvelua, joka olisi kerännyt näin korkean keskiarvon.

Tässä vielä muutamia Trustpilotista poimittuja kommentteja:

” Erittäin ystävällistä ja ammattitaitoista toimintaa. Kiitos.”

” Hyvä palvelu suosittelen lämpimästi tätä kaikille”

” Lainojen vertailu ja hakeminen oli todella helppoa, nyt vain odotellaan, että rahat tulevat tilille.”

” Rahat ei vielä tilillä, mutta oli siuallista ja ripeää toimintaa”

Palvelu on siis ansainnut kuluttajien luottamuksen, vaikka sen yhteistyökumppaneiden lukumäärä on varsin alhainen, mutta nähtävästi juuri riittävä toimiakseen oikein.

Sambla tarjoaa kuluttajalainojen lisäksi myös yrityslainoja

Sambla tarjosi aikaisemmin mahdollisuuden kilpailuttaa yrityslainoja, mutta syystä tai toisesta palvelu on poistunut sivuilta.

Yrityslainojen vertaileminen tapahtuu täysin samalla tavalla, kuin kulutusluotoissakin. Eli hakemuksen täyttämällä ja lähettämällä saa tavoitettua kaikki palvelussa mukana olevat yritysrahoittajat.

Nykyään palvelu keskittyy lähinnä tavallisiin kulutusluottoihin ja lainojen yhdistämiseen, jotka näyttäisivät kasvattavan suosiotaan entisestään.

Vakuudettomien yrityslainojen sijaan toiminimet ja osakeyhtiöt ovat alkaneet suosia tavallisia vakuudettomia luottoja, sillä ne ovat täysin samanlaisia kuin yrityslainat, mutta huomattavasti edullisempia.

Mikä yritys toimii Samblan takana ja yhteystiedot?

Samblan liiketoiminnan ja palvelut pohjoismaissa omistaa Sambla AB, jonka päätoimipaikka sijaitsee Tukholmassa.

Samblan sivuilta ei valitettavasti löydy vielä chat-palvelua, mutta saat tavoitettua asiakaspalvelun nopeasti puhelimella kuten me numerosta 09 4245 6000 tai tarvittaessa sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@sambla.fi. Asiakaspalvelu palvelee ma-to kello 10 – 19 ja perjantaisin 10 – 20.