Freedom Rahoitus kokemuksia - tässä lopputulos

5.0 (Arvosana) | 1000 - 60.000 | 12 - 180 kuukautta

Katso mihin hintaan saisit lainaa Freedom Rahoitukselta

Lainasummat1000 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan
Freedom Rahoitus

 Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Freedom Rahoitus on lainanvälittäjä, jonka mainoksen olet satavarmasti kuullut radiosta. Tunnusomainen vihellys muistuttaa kuulijoilleen, miten helppoa lainojen kilpailuttaminen on. Mutta onko lainojen kilpailuttamisesta Freedom Rahoituksen avulla oikeasti hyötyä ja minkälaisia lainatarjouksia palvelusta voi saada?

Me kokeilimme itse Freedom Rahoitus palvelua ja kerromme tässä artikkelissa kaiken, mitä sinun tulee tietää palvelun käyttöön liittyen. Esittelemme myös omat kokemuksemme ja näytämme sinulle, minkälaisia lainatarjouksia saimme.

Freedom Rahoitus auttaa löytämään parhaat lainatarjoukset

Freedom Rahoitus on kotimainen lainapalvelu, jossa kuluttajat voivat hakea lainaa aina 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lainasumman ja takaisinmaksuajan saa itse valita, mutta maksuaika voi minimissään olla 12 kuukautta ja enimmillään 15 vuotta.

Mitä kriteereitä hakijan pitää täyttää?

Freedom Rahoitus tekee yhteistyötä useiden luotonantajien ja pankkien kanssa. Yritys ei siis itse myönnä lainoja eikä se siten pysty vaikuttamaan palvelun kautta saamiisi lainatarjouksiin. Palvelu toimii kuitenkin välikätenä sinun ja luotonantajien välillä toimittaen lainahakemuksen jokaiseen pankkiin siten, että saat kaikki lainatarjoukset saman katon alle.

Hakijan suhteen kriteerit määräytyvät palvelussa mukana olevien luotonantajien mukaisesti. Alhaisin ikäraja palvelussa on 20-vuotta, mutta korkeimmat kriteerit omaava BRAbank luotonantaja edellyttää 22-vuoden ikärajaa.

Tässä tapauksessa hakija saa lainatarjoukset kaikilta niiltä pankeilta ja luotonantajilta, joiden kriteerit hän täyttää.

Muita edellytyksiä lainanhakijalta ovat säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Henkilön on siis saatava kuukaudessa vähintään noin 700 euroa bruttona (tähän lasketaan mukaan myös tuet ja eläkkeet). Tämä tarkoittaa, että myös työttömät voivat saada lainaa palvelusta.

Palvelun helppokäyttöisyyden huomaa, kun saat yhdellä hakemuksella tarjoukset kaikilta niiltä pankeilta, joiden kriteerit täytät. Muutoin sinun pitäisi yksitellen ottaa selvää jokaisesta luotonantajasta.

Miten lähetän lainahakemuksen Freedom Rahoitukselle?

Lainatarjousten saaminen on helppoa ja nopeaa. Lainanvälittäjät ovat aina kuluttajien puolella, joka näkyy palvelun helppokäyttöisyydessä ja nopeudessa. Sinun tarvitsee vain toimittaa lainahakemus palveluun ja odottaa lainatarjousten saapumista.

Tässä vielä tarkemmat ohjeet lainanhakuun:

  • Siirry Freedom Rahoituksen hakemukseen tästä
  • Valitse haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
  • Täytä lainahakemus huolellisesti ja ilmoita lomakkeessa nykyiset lainat ja osamaksut, jos sellaisia on
  • Hakemuksen täyttämisen jälkeen, kun lähetät sen. Se toimitetaan yli 25 pankille ja rahalaitokselle yhdellä kertaa.
  • Saat useita lainatarjouksia heti ja viimeisimmätkin seuraavan 24 tunnin kuluessa. Saat ilmoituksen sitä mukaan, kun lainatarjoukset saapuvat.
  • Paras lainatarjous on helppo hyväksyä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen laina siirretään tilillesi tuota pikaa.
 

Lainahakemus pitää aina täyttää huolellisesti, jotta varmistat saavasi lainaa parhailla mahdollisilla ehdoilla. Joissain tapauksissa et kuitenkaan välttämättä siltä istumalta muista tarkkoja tuloja tai velkoja, jonka takia kannattaa tutustua näihin dokumentteihin etukäteen.

Etenkin suurempien lainojen kohdalla on hyvä varmistaa, että tarvittavat dokumentit ovat saatavilla, mikäli luotonantajat sellaisia pyytävät. Oletusarvoisesti ylimääräisiä dokumentteja ei kuitenkaan tarvita, ellei kyseessä tosiaan ole yli 20 000 euron laina.

Lainatarjouksia ei myöskään ole pakko hyväksyä heti, sillä ne ovat voimassa 30 vuorokautta niiden saapumisesta. Tämä jättää hyvin aikaa etsiä ja löytää tarvittavat dokumentit, mikäli niitä tarvitaan.

Omassa hakemuksessani vain yksi pankki vaati dokumentiksi viimeisimpiä palkkatositteita. Kerron myöhemmin omista kokemuksistani palvelun suhteen.

Katso mihin hintaan saisit lainaa Freedom Rahoitukselta

Lainasummat1000 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan

Miten Freedom Rahoituksen käyttäminen voi olla maksutonta?

Lainanvälitys on vanha konsepti, mutta Suomessa uusia alalle tulijoita riittää. Toimintalogiikka lainanvälittäjien suhteen on aina sama, eli lainanvälitystä tekevä yritys on solminut yhteistyösopimuksia eri pankkien ja rahalaitosten kanssa siitä, että he toimittavat näille laina-asiakkaita.

Näiden yritysten tavoitteena on yhdistää mahdollisimman tehokkaasti lainan tarpeessa oleva kuluttaja ja lainoja tarjoava pankki. Kun kuluttaja solmii lainasopimuksen palvelun kautta jonkin mukana olevan luotonantajan kanssa, maksaa tämä luotonantaja yritykselle palkkion, jonka suuruutta voimme vain spekuloida.

Kuluttajille palvelu näyttäytyy ilmaisena, mutta mukana oleville luotonantajille se on maksullinen asiakashankintakanava. Parhaimmillaan lainanvälitystä tekevä palvelu toimii kuitenkin hyvänä ilmaisena tietopankkina ja tehokkaana kilpailutusalustana kuluttajille.

Vakuudettomien lainojen välillä on suuriakin hintaeroja, jonka takia lainojen kilpailuttaminen on aina kannattavaa. Samalla varmistat, että voit ylipäänsä saada vakuudetonta lainaa netistä, koska sekään ei ole itsestäänselvyys jatkuvasti muuttuvien korkolainsäädäntöjen takia, joiden avulla on ajettu alas useita pienempiä lainoja tarjoavia yrityksiä.

Mitä yhteistyökumppaneita Freedom Rahoituksella on?

Freedom Rahoituksella on erittäin kattava valikoima yhteistyökumppaneita, joiden joukosta voi löytää niin perinteisiä pankkeja, digipankkeja kuin yksityisiä luotonantajiakin. Osa suomalaisista lainanvälittäjistä ovat ottaneet perinteisiä pankkeja pois yhteistyökumppaneistaan, mutta Freedom Rahoitukselta löytyy vielä ainakin Aktia.

Muita yhteistyökumppaneita ovat: Avida Finance, Bank Norwegian, Bigbank, TFBank, Collector bank, Fellow finance, Komplett Bank, Laina.fi, Resurs Bank, Santander, Svea, Credigo, Halino, Instabank, BRAbank, MyLender, Saldo, Lainaamo, Ostosraha, Nordax Bank, GF, Luotottaja, Fixura, Balanzia, Easycredit, Bluestep ja Ferratum.

Parhaimmillaan lainanhakija voi saada lainatarjoukset siis 28 pankilta ja rahalaitokselta yhdellä kertaa, mikäli hän täyttää näiden asettamat laatuvaatimukset lainanhakijan suhteen. Koska mukana on perinteisiä pankkeja, on lainojen kilpailuttaminen Freedom Rahoituksella erittäin tehokas tapa selvittää, mihin hintaan saisi lainaa.

Kaikki palvelussa mukana olevat yhteistyökumppanit ovat tunnettuja ja vakavaraisia luotonantajia, joista osaa toimii Suomessa, osa Norjassa, osa Ruotsissa ja osa Virossa.

Samat yhteistyökumppanit löytyvät myös muilta tunnetuilta lainanvälittäjiltä Suomessa kuten: Omalaina, Rahalaitos, Zmarta ja Sortter.

Mikä on matalin korko, jonka voin saada Freedom Rahoitukselta?

Lainojen korko määräytyy aina henkilökohtaisesti luotonantajien tekemän arvion perusteella. Freedom Rahoitus on kuitenkin ilmoittanut palvelussaan matalimpien korkojen olevan vain 4,41 prosenttia ja enimmillään 20 prosenttia, joka riittää peittoamaan tavalliset luottokortit ja osamaksut.

Kuitenkin palvelussa mukana olevien luotonantajien tarjoamissa koroissa on merkittäviä heittoja, joihin vaikuttavat myös muut lainaan liittyvät maksut, kuten avauspalkkiot, nostopalkkiot sekä hallinnointipalkkiot, jotka saavat enintään olla 150 euroa vuodessa.

Tämä tarkoittaa, että pienempien lainojen kohdalla erot ovat suurempia kuin suuremmissa lainoissa. Tyypillisimmät palvelun kautta haetut lainat ovat suuruudeltaan kuitenkin yli 10 000 euroa.

Mitkä tekijät vaikuttavat lainan korkoon?

Luotonantajat tekevät oman riskianalyysinsä perustuen ainakin seuraaviin hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin:

  • Ikä ja koulutustaso
  • Työsuhteen kesto ja palkkaan liittyvät asiat
  • Nykyiset menot ja aikaisemmat lainat
  • Asumismuoto
 

Näiden elementtien pohjalta pystyy itsekin rakentamaan jonkinlaisen päätelmä siitä, minkälaista luottokelpoisuutta saattaa itse edustaa. Mikään tekijä näistä ei poista lainansaanti mahdollisuutta, mutta ne voivat yksin tai yhdessä vaikuttaa merkittävästi palvelun kautta saatujen lainatarjousten korkoon.

Katso lainatarjousten todellista vuosikorkoa

Saadessasi lainatarjoukset palvelun kautta, kiinnitä tarkkaa huomiota lainatarjousten todelliseen vuosikorkoon, jossa on ilmoitettu kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Monet kuluttajat tarkastelevat yhä liikaa nimelliskorkoa, joka on epäolennainen mittari lainaa haettaessa.

Vaikka palvelussa ilmoitettu korko on 4,41 – 20 prosentin välillä voi todellinen vuosikorko olla jotain 4,5 – 38 prosentin välillä, kun huomioon otetaan kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

Lainan kustannuksiin vaikuttaa myös olennaisesti takaisinmaksuaika. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä pienempiä ovat kuukausittaiset lyhennykset, mutta vastaavasti lainan kokonaiskustannukset nousevat.

Tähän liittyen, laina on mahdollista maksaa takaisin myös kerralla tai nopeammalla aikataululla, jos oma taloudellinen tilanne sen sallii.

Jos jonkin saamasi lainatarjouksen kohdalla lukee, tarvitaan liitteitä. Näet mitä liitteitä luotonantaja haluaa, mutta huomaa, että alustava tarjouksessa ilmoitettu korko saattaa muuttua.

Freedom Rahoitus kokemuksia – kokeilin palvelua itse

Kokeilin asettua lainanhakijan asemaan, joka tarvitsee autolainaa uuden käyttöauton ostamiseksi. Asetin lainasummaksi 8000 euroa ja takaisinmaksuajaksi 4 vuotta, jonka katsoin olevan sopiva omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden. Käytin kulujen arvioimiseen hakemuksen yhteydessä olevaa laskuria, joka antoi suuntaa antavaksi kuukausieräksi 203 euroa. No, miltä lopputulos näytti?

Sain lainatarjoukset seitsemältä pankilta, joista yksi oli Aktia. Halvimman lainatarjouksen todellinen vuosikorko oli 12 prosenttia ja kalleimman 18 prosenttia. Toivomani kuukausierä, jonka spekuloin laskurilla ei aivan täsmännyt, mutta ei siinä paljoa heittoakaan ollut.

Lopullisen lainatarjouksen kuukausilyhennykseksi tuli 240 euroa, jonka myötä takaisinmaksettava summa oli varsin maltillinen. Olisin voinut allekirjoittaa tämän lainatarjouksen heti siirtymällä lainatarjoussivulta allekirjoittamaan sopimuksen verkkopankkitunnuksilla. Lainan olisin saanut tililleni jo saman päivänä.

Kokemuksieni perusteella voin siis todeta, että palvelu toimii aivan kuten pitääkin. Kokeilin vielä tavoittaa asiakaspalvelun chatin välityksellä nähdäkseni, kuinka nopeasti apua olisi tarvittaessa saatavilla. Chat operaattori vastasi välittömästi kysymykseeni.

Freedom rahoitus on saanut myös muilta käyttäjiltä erittäin vahvat ja positiiviset arvostelut, joiden joukosta on vaikea löytää mitään negatiivista. Ei ole siis mikään huijaus, että yritys ilmoittaa palvelun kautta kuluttajien saavan lainaa jopa vain 4 prosentin korolla.

Tässä tapauksessa kyseessä on kuitenkin oltava suurempi laina, jossa on mukana yhteishakija. Rinnakkaislaina on aina huomattavasti edullisempi, jos sellainen on mahdollista saada.

Autokaupat jäivät kuitenkin tekemättä, sillä auto ei ollut edes mieleinen…

Myös muiden kokemuksia Freedom Rahoituksesta löytyy pilvin pimein verkosta. Emme onnistuneet löytämään palvelusta mitään negatiivistä kritiikkiä paitsi sen, että osa lainanhakijoista oli jäänyt kokonaan ilman lainatarjousta, vaikka täyttävät kaikki vaaditut luottokelpoisuusvaatimukset.

Niille henkilöille, jotka saivat kielteisen lainapäätöksen tai eivät saaneet yhtäkään lainatarjousta, suosittelemme kokeilemaan muita lainanvälittäjiä jotka löytyvät sivuiltamme.

Mikä yritys omistaa Freedom Rahoitus -lainapalvelun?

Freedom Rahoitus aloitti varsinaisen toimintansa lainanvälittäjänä jo vuonna 1983 Englannissa. Pohjoismaihin siirtyminen aloitettiin vasta vuonna 1999 – 2003, jolloin yritys vaihtoi nimensä Bolåneservicestä Freedom Financeksi.

Pohjoismaista ensimmäisenä vallattiin Norja ja Suomi vasta vuotta myöhemmin 2008. Vuonna 2013 yrityksen osti H.I.G. Capital, joka pari vuotta myöhemmin perusti uuden kokonaisvaltaisen brändin nimeltä Zmarta.

Freedom Rahoitus ja Zmarta ovat siis samaan konserniin kuuluvia lainabrändejä, joiden yhteistyökumppanit ovat tismalleen samat. Tämä tarkoittaa, että on aivan sama kummasta palvelusta, haet lainaa – lopputulos on sama.

Freedom Rahoitus on siis turvallinen suureen konserniin kuuluva lainabrändi, joka pitää huolen, että kaikki tietosi pysyvät salassa.

Yrityksen toimipaikka sijaitsee osoitteessa Kaivokatu 8, 00100 Helsinki ja asiakaspalvelun tavoitat joko chatillä, puhelimella numerosta 09-4241 4400 tai sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@freedomrahoitus.fi.

Asiakaspalvelu palvelee ma-to (8-18) ja pe (8-17). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi hakea lainaa myös viikonloppuna.