Lainaa opiskelijalle

Lainaa opiskelijalle, kun opintotuki ja valtion takaama opintolaina ei riitä.

Parhaat lainat opiskeluun

Rahoitu logo
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Rahoitu

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

omalaina.fi
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Omalaina

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Rahalaitos logo
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Rahalaitos

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Sortter
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Sortter

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Zmarta logo
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Zmarta

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Opiskelijalla yleensä aika on kortilla, joka tarkoittaa, ettei ainakaan ylimääräistä rahaa tule töitä tekemällä. Tutkimusten mukaan vain noin puolet opiskelijoista käy opiskelemisen ohella töissä, loput elävät valtion takaamalla opintolainalla, joka on noin 600 euroa per opiskelukuukausi.

Monesti opiskelijat saattavat kuitenkin huomata, että valtion takaama opintolaina on naurettavan pieni verrattuna kuukausittaisiin kuluihin, jotka syntyvät asumismenoista, ruokakuluista ja pakollisista menoista.

Tästä syystä suuri osa opiskelijoista tarvitsee lisärahoitusta joko vanhemmiltaan, luottokortilta tai hakemalla vakuudetonta lainaa suoraan verkosta.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mistä kannattaa hakea edullista opiskelijalainaa. Aloitetaan kuitenkin ensin yleisellä informaatiolla.

Rahaa opiskelijalle – Kelan tuet

Kaikki opiskelijat suomessa voivat saada Kelasta tukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Tätä tukea kutsutaan opintotueksi, joka myönnetään vuosittain kymmenille tuhansille opiskelijoille ympäri Suomen.

Toiseen asteen ja korkeakouluopiskelijat saavat opintotukea Kelan ohjeiden mukaisesti, jonka suuruuteen ei vaikuta enää vanhempien tulot.

Opintotukeen on mahdollista saada myös oppimateriaalilisää noin 50 euroa, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Olet lapseton ja naimaton opiskelija
 • Vanhempiesi yhteenlasketut tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa
 • Asut vanhempiesi luona ja olet alle 20-vuotias tai asut itsenäisesti ja olet alle 18-vuotias
 • Et ole oikeutettu maksuttomaan koulutukseen
 

Huomioi, että oppimateriaalilisää ei myönnetä korkeakouluopiskelijoille, perusopetuksen opiskelijoille eikä vapaan sivistystyön opiskelijoille.

Opintolaina usein riittämätön eikä kata kaikkia kuluja

Hyvin usein opiskelijat saavat asumistukea, opintotukea sekä opintolainaa siten, että kuukausitasolla tulot ovat tukien myötä noin 1000 euron luokkaa. Tästä, kun otetaan vielä vuokra pois sekä muut asumiseen ja elämiseen liittyvät kustannukset – ei jäljelle jää paljoa.

Tästä syystä monet opiskelijat joutuvat oikeasti menemään töihin koulun jälkeen iltaisin, joka totta kai häiritsee opiskelemista.

Vaihtoehtona tähän on hakea luottokorttia joko omalta pankiltasi tai vakuudetonta lainaa verkosta. Luottokortin etuna on käytön helppous, mutta se on aina kalliimpi kuin tehokkaasti kilpailutettu vakuudeton laina.

Me kerromme tässä artikkelissa, miten kilpailutat uuden lainan opintojasi varten siten, että voit saada lainaa pienellä korolla.

Ulkopuolinen rahoitus tai lainan ottaminen netistä ei vaikuta Kelan myöntämiin etuuksiin tai tukiin. Vastaavasti myöskään lainan lyhennyksiä tai muita lainaan liittyviä kustannuksia ei huomioida menoina.

Lainaa opiskelijalle netistä – ohjeet

Netistä haettavat lainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja, joiden suuruus vaihtelee 100 ja 60 000 euron väliltä ja takaisinmaksuaika 1 ja 15 vuoden väliltä. Näiden hakeminen ei edellytä mitään muuta kuin lainasopimuksen allekirjoittamisen ja luotonantajien vähimmäiskriteerien täyttämisen, jotka ovat:

 • 18-vuoden ikä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Suomen kansalaisuus
 • Säännölliset tulot (myös etuudet, tuet ja eläkkeet) Opintotukea ja opintolainaa ei välttämättä katsota tuloiksi, varmistat saavasi lainatarjoukset oikein, kun täytät hakemuksen Omalainalla.
 

Opiskelijoille suosittelemme hakemaan lainaa Omalaina.fi:n maksuttomasta lainojen kilpailutus palvelusta, jonka avulla hakija voi saada tarjoukset jopa yli 25 pankilta yhdellä kertaa.

Näin haet opiskelulainaa netistä:

 • Siirry Omalaina.fi palveluun tästä
 • Täytä ja lähetä lainahakemus palveluun
 • Saat yhden tai useita lainatarjouksia suoraan eteesi
 • Voit allekirjoittaa lainasopimuksen heti ja saada rahat tilillesi viipymättä
 

Jos verrataan vakuudettomia kulutusluottoja pankkien tarjoamiin luottokortteihin, huomataan selkeä ero näiden kahden lainatuotteen välillä. Luottokorteissa ja tililuotoissa on aina lähes poikkeuksetta 20 prosentin nimelliskorko, kun taas vakuudettomia lainoja voi saada vain 10 prosentin korolla.

Valtion takaamaan opintolainaan verrattuna verkosta haettavat lainat eivät ole edullisia, mutta jos opiskeluaikaa on jäljellä enää muutamia vuosia ei korot pääse juurikaan kertymään.

Kannattaako opiskelijan ottaa pikavippiä

Vielä kymmenen vuotta sitten opiskelijat saattoivat ajautua velkaongelmiin ottaessaan hirmukalliita koroiltaan sääntelemättömiä pikavippejä, joiden kustannukset nousivat moninkertaisiksi yhdessä yössä.

Onneksi tänä päivänä asia on erilainen ja pikavippien sekä muidenkin rahoitustuotteiden korot ovat laissa säänneltyjä, eivätkä saa ylittää nimelliskoroiltaan 20 prosenttia. Korko lainsäädännön lisäksi, vuotuiset lainasta perittävät kustannukset saavat olla enintään 150 euroa vuodessa.

Opiskelija voi siis rauhallisin mielin hakea pikavippiä sivuillamme esitellyistä palveluista. Esimerkiksi Omalainan kautta haettu 500 euron pikavippi saattaa maksaa vain 8 – 12 euroa.

Jos sinulla on useita pikavippejä jo nyt

Myös opiskelijat voivat yhdistää lainansa. Monilla opiskelijoilla on opiskeluaikana tai opiskeluiden jälkeen useita lainoja ja velkoja moneen suuntaan, jolloin lainojen yhdistäminen voi olla ensimmäinen helppo askel pienentää ja helpottaa lainaan liittyviä kustannuksia.

Suoraan opiskeluaikana ei välttämättä saa yhdistettyä kuin pienempiä lainoja, koska luotonantajat edellyttävät usein tavallisia palkkatuloja, voihan sitä kuitenkin kokeilla ja pyytää tarjoukset.