Rahoitu.fi kokemuksia - näin palvelu toimi omalla kohdalla

5.0 (Arvosana) | 1000 - 60.000 | 12 - 180 kuukautta

Katso mihin hintaan saisit lainaa Rahoitu.fi:stä

Lainasummat1000 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan
Rahoitu logo

Luoton määrä 12.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,68 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 6 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 14.131 €.

Rahoitu.fi on suomalainen lainanvälittäjä, joka löytää parhaan lainan joka tarpeeseen. Palvelun kautta voi hakea vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Mistään uudesta tulokkaasta Suomessa ei ole kyse, sillä yritys on jo perustamisestaan lähtien 2016 kilpailuttanut satoja tuhansia lainahakemuksia.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle tarkemmin, miten Rahoitu.fi -palvelu toimii, kuka voi käyttää sitä sekä kerromme myös omat kokemuksemme, kun kokeilimme käyttää maksutonta lainavertailua.

Rahoitu.fi mistä palvelussa on kyse?

Rahoitu on kotimainen lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa kuluttajien hakemuksia ilmaiseksi. Palvelun kautta saamasi lainatarjoukset ovat henkilökohtaisesti räätälöityjä eivätkä ne sido ottamaan lainaa vastaan.

Kaikki palveluun lähetyt lainahakemukset lähetään mukana oleville yhteistyökumppaneille, jotka vastaavat hakemukseen omilla lainatarjouksillaan. Rahoitu.fi ei ole lainanmyöntäjä, eikä se voi itse vaikuttaa palvelun kautta myönnettyjen lainojen korkoihin ja ehtoihin.

Rahoitu.fi on yksi eniten mediassa esillä olevista lainapalveluista, jonka markkinointikampanjoita voi löytää Iltalehdestä ja Ilta-Sanomista sekä paikallisista uutisista. Me halusimme kokeilla, kuinka hyvin markkinoinnissa esille tulleet väitteet pitivät paikkansa. Jos haluat tietää, minkälaisia tarjouksia saimme, jatka lukemista.

Lainojen kilpailuttaminen Rahoitu.fi -palvelussa

Lainojen kilpailuttaminen on trendi, joka on kasvattaa vuosi vuodelta suosiotaan. Sama myös yhdistelylainojen kohdalla, joita Rahoitu myös tarjoaa.

Lainojen kilpailuttamisessa on kyse useiden lainatarjousten pyytämisestä kerralla siten, että pankit laitetaan kilpailemaan keskenään. Tässä asetelmassa valta siirtyy kuluttajalla, joka voi vapaasti valita itse mieleisimmän tarjouksen ja tehdä sopimuksen kyseisen luotonantajan kanssa.

Rahoitu.fi palvelun omistaa Salus Group Oy Ab, jolla on samanlaista liiketoimintaa myös muualla pohjoismaissa. Yritys on laajentanut niin Norjaan, Tanskaan kuin Viroonkin Suomen lisäksi. Yrityksen räjähdysmäinen kasvu kertoo, miten paljon kuluttajat hyötyvät lainojen vertailemisesta.

Eli lainojen kilpailuttamisen avulla kuka tahansa voi katsoa minkälaisia lainalupauksia luotonantajat ovat valmiita tekemään, ilmaiseksi ja ilman sitoutumista.

Miten palvelu voi olla ilmainen?

Lainanvälityksessä lainapalvelu saa palkkion, joka kerta, kun asiakas solmii uuden lainasopimuksen palvelussa mukana olevan yhteistyökumppanin kanssa. Palkkion suuruutta emme osaa sanoa, mutta yrityksen tekemän tuloksen perusteella se on varmasti merkittävä.

Tämä ei kuitenkaan haittaa kuluttajaa, sillä hän saa selvitettyä omat lainamahdollisuutensa ilmaiseksi suoraan verkossa.

Kuka voi käyttää Rahoitu.fi palvelua?

Lainaamisen yleinen ikäraja Suomessa on 18-vuotta, mutta lainanvälittäjien kohdalla ehdot asettuvat täysin yhteistyökumppaneiden asettamien vaatimusten mukaan. Rahoitu.fi palvelussa on mukana 26 yhteistyökumppania, joiden lainatarjoukset saat, kun käytät palvelua.

Käymme myöhemmin tässä artikkelissa läpi, minkälaisia yhteistyökumppaneita palvelusta löytyy.

Rahoitu on ilmoittanut sivuillaan, että lainanhakijan on oltava vähintään 18-vuotias (oikeustoimikelpoinen). Iän lisäksi hakijalla on oltava säännölliset tulot, joihin lasketaan myös tuet ja muut etuudet. Arvelisimme, että tulovaatimus on noin 700 euroa kuukaudessa bruttona, sillä myös muilla lainanvälittäjillä on samoja yhteistyökumppaneita. Tämä tarkoittaa, että myös työttömät sekä eläkeläiset voivat saada vakuudetonta lainaa palvelusta.

Ylivoimainen este lainanhakemiselle on maksuhäiriömerkintä. Jos lainanhakijan luottotiedoissa on merkintä, ei lainaa valitettavasti voida myöntää. Tästä ei voida syyttää luotonantajaa, sillä maininta löytyy Suomen laista.

Näin Rahoitu.fi -palvelu toimii

Netistä lainaaminen on tänä päivänä niin helppoa, että suurin osa kuluttajista ei vaivaudu enää pankkiin asti. Asuntolainat ovat totta kai poikkeus, mutta vakuudettomien lainojen kohdalla suurin osa rahoituksesta haetaan suoraan verkossa.

Kerromme myöhemmin, miten palvelun käyttäminen omalla kohdalla tapahtui, mutta näin se menee.

  • Aloita lainahakemuksen täyttäminen Rahoitu.fi sivuilla tästä
  • Syötä esitietolomakkeeseen tarvitsemasi lainasumma, takaisinmaksuaika sekä yhteystiedot. Näet samassa arvion tulevasta kuukausierästä, joka on kokemuksiemme mukaan todella tarkka.
  • Esitietolomakkeen jälkeen sinut ohjataan varsinaiseen lainahakemukseen, joka kannattaa täyttää huolellisesti. Mitä tarkemmilla tiedoilla hakemuksen täytät, sitä todennäköisemmin saat matalakorkoisempaa lainaa.
  • Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat useita lainatarjouksia heti. Tämä heti hakemuksen jälkeen saatavat lainatarjoukset ovat usein pikalainoja, jotka on mahdollista saada tilille heti tarvittaessa. Suosittelemme kuitenkin suurempien lainojen kohdalla odottamaan, että viimeisimmätkin tarjoukset ovat napsahtaneet eteesi – saat tiedon kilpailutuksen valmistumisesta sähköpostiisi.

Löytäessäsi sopivan lainan, voit siirtyä allekirjoittamaan lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sopimuksen tekemisen jälkeen laina maksetaan ilmoittamallesi tilille viipymättä.

Ottaessasi lainahakemukseen mukaan rinnakkaishakijan voit saada lainaa puolet matalammalla korolla ja paremmilla ehdoilla. Suurempien lainojen kohdalla suosittelemme tosissaan harkitsemaan yhteishakijaa.

Katso mihin hintaan saisit lainaa Rahoitu.fi:stä

Lainasummat1000 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan

Mitä yhteistyökumppaneita Rahoitu.fi palvelun takaa löytyy?

Muiden lainanvälittäjien tavoin myös Rahoitu -palvelussa on mukana yli 25 pankkia ja rahalaitosta. Huomasimme kuitenkin, että mukana ei ole yhtään perinteistä pankkia kuten esimerkiksi Zmartalla tai Omalainalla.

Yhteistyökumppanit koostuvat pienempiä lainoja myöntävistä yrityksistä, rahalaitoksista ja tililuottoja järjestävistä yrityksistä. Tässä ne tulevat: Kaarna, Halino, MyLender, Resurs Bank, Bank Norwegian, Svea, Instabank, Fellow Finance, Credigo, Balanzia, Lainasto, TFBank, Credit24, Komplett bank, Laina.fi, Saldo, Collector bank, Nordax Bank, Bigbank, BRAbank, Risicum, Avida Finans, Euroloan, GF, Bondora ja Lainaamo.

Kuten nähdään yrityksellä, on palvelussaan mukana runsas määrä erilaisia lainapalveluita, jotka tarjoavat toinen toistaan parempia lainoja. Lähettämällä lainahakemuksen Rahoitu maksuttomaan lainavertailuun voit saada tarjouksen kaikilta näiltä luotonantajilta yhdellä kertaa.

Kuvittele miltä tuntuisi itse kilpailuttaa lainat ja täyttää sekä toimittaa lainahakemus erikseen vastaavalle määrälle luotonantajia. Aikaa kuluisi ainakin yksi päivä, eivätkä pankit joutuisi kilpailemaan tosissaan asiakkuudestasi.

Lisäksi kaikki nämä palvelussa mukana olevat luotonantajat ovat aktiivisia lainapalveluita vastoin kuin joillakin nimeltä mainitsemattomilla lainanvälittäjillä, joita emme edes arvostele sivuillamme.

Tässä kohtaa onkin aika kertoa, miten meidän kohdallamme lainanhaku sujui, minkälaisia tarjouksia saimme ja oliko koko kokemus ylipäänsä positiivinen.

Kokemuksia Rahoitu.fi palvelusta – kokeilimme itse

Arvostelu ei koskaan ole täydellinen, ellei palvelua ole itse kokeillut. Me kokeilemme kaikki lainapalvelut itse, jotta osaamme kirjoittaa sellaisia arvosteluita, joita myös lukijamme ymmärtävät.

Haimme Rahoitu.fi -palvelusta lainaa 12 000 euroa 6 vuoden takaisinmaksuajalla. Esitietolomake ilmoitti arvioiduksi kuukausieräksi 196 euroa.

Koko hakemuksen täyttäminen vei noin kolmisen minuuttia, jonka jälkeen ensimmäiset lainatarjoukset jo saapuivatkin. Kaikkien näiden lainatarjousten korko oli melko korkea, joten jatkoimme odottamista.

Seuraavan kahden tunnin kuluessa palvelu ilmoitti kilpailutuksen olevan nyt valmista. Lainatarjousten joukossa oli kaksi helmeä, lainoja, jotka olivat lähes puolet muita edullisempia. Näiden kahden lainatarjouksen keskimääräinen todellinen vuosikorko oli 9,6 prosenttia. Vertailun vuoksi ensimmäisten lainatarjousten todellinen vuosikorko oli lähes 18 prosenttia.

Jos olisimme valinneet kaikkein edullisimman lainatarjouksen, kuukausilyhennys oli asettunut reilu 200 euroon, kun arvio oli 196 euroa. Rahoitu.fi:ssä todellakin tiedetään mitä arviot tarkoittavat, vaikka niitä tulee pitääkin vain suuntaa antavina.

Tässä nimenomaisessa esimerkissä olisimme siis säästäneet melkein puolet lainakustannuksissa vain muutaman minuutin hommalla.

Lisäksi kokeilimme asiakaspalvelun toimivuutta chatilla hakemusta täyttäessä. Saimme vastauksen heti kysymyksiimme. Chat palvelee kuitenkin vain arkisin kello 9 – 16, mutta se ei estä lainan hakemista myös viikonloppuna.

Kaiken kaikkiaan antaisimme omien kokemusten perusteella arvosanaksi täydet viisi pistettä koko palvelun kannalta, ottaen huomioon asiakaspalvelun, käytettävyyden ja lainatarjoukset.

Lisäksi haluamme antaa erityismaininnan Rahoitu.fi -palvelun läpinäkyvyydestä, joka viestii asiakaskokemuksiaan Trustpilot palvelun avulla. Yritys onkin saanut arvosanaksi 4,7 tähteä, suurin osa arvosteluista sisältää täydet viisi tähteä.

Ainoa palveluun kohdistunut kritiikki liittyy lainatarjouksiin. Osa lainanhakijoista ei ole saanut lainatarjouksia yhdeltäkään luotonantajalta tai heidän hakemuksensa on jo alkuunsa ollut hylätty. Tähän voi olla monta syytä, joihin kannattaa perehtyä vasta, kun on kokeillut myös muut lainanvälittäjät.

Olemme myös kuulleet, joidenkin asiakkaiden valittavan liian vahvasta markkinoinnista. Eli lainatarjousten saamisen jälkeen asiakas pyritään saamaan allekirjoittamaan lainasopimus, mikäli hän ei ensimmäisen muutaman vuorokauden aikana hyväksy yhtäkään.

Tämä kuitenkin liittyy mielestämme aitoon haluun pyrkiä auttamaan asiakasta kaikin mahdollisin keinoin ja olla tukena koko prosessin loppuun asti. Asiakkailla on sitä paitsi kahden viikon kuluttajansuojalakiin perustuva peruutusoikeus lainoissa.

Kuinka paljon palvelun avulla voi säästää lainakuluissa?

Lainanvälittäjän käyttäminen on kaikkein järkevin tapa katsoa mihin hintaan itse saisi lainaa. Varmistat, että saat yhdellä kertaa lainatarjoukset kaikilta niiltä pankeilta, jotka voivat ylipäänsä myöntää sinulle lainaa.

Kuten aikaisemmin mainitsisimme Rahoitu.fi on erittäin läpinäkyvä toimintansa suhteen. Kilpailuttamista epäilevät henkilöt voivat katsoa palvelun etusivuilta, kuinka paljon säästöä viimeisimmät asiakkaat ovat saaneet.

Artikkelin kirjoittamisen hetkellä viimeisten lainatarjousten korkosäästöt ovat yli 60 prosentissa.

Palvelun kautta haettujen lainojen korko voi olla mitä tahansa 4,5 ja 20 prosentin väliltä. Korkoprosentti ja lainakustannukset määräytyvät täysin palvelussa mukana olevien rahoitusyhtiöiden toimesta joihin Rahoitu.fi ei voi itse vaikuttaa.

Kokeile sinäkin kilpailuttaa lainatarpeesi ilmaiseksi Rahoitu.fi palvelun avulla. Saatko paremmat lainatarjoukset, kuin me?