Rahalaitos kokemuksia - katso mitä lainatarjouksia sain

5.0 (Arvosana) | 500 - 70.000 | 12 - 180 kuukautta

Katso mihin hintaan saisit lainaa Rahalaitokselta

Lainasummat500 - 70.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan
Rahalaitos logo

Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Kokonaiskulut 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Rahalaitos lyhyesti

Rahalaitos on kotimainen lainanvälittäjä, joka on toiminut alalla jo vuodesta 2011. Ajan saatossa Rahalaitos on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa yhtenä Suomen suosituimmista lainojen kilpailuttajista.

Rahalaitos brändin taustalla vaikuttaa suomalainen Tampereelta lähtöisin oleva Eone Oy niminen yritys, jolla on myös muista pienempiä verkkobrändejä, jotka toimivat suomessa.

Yrityksen päätavoitteena on löytää parasta vakuudetonta lainaa etsiville asiakkailleen juuri sellainen laina kuin he itse haluavat. Palvelussa voi kilpailuttaa lainat aina 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Maksuaika on itse valittavissa aina 1 ja 15 vuoden välille.

Mitä palveluita Rahalaitos tarjoaa?

Rahalaitos on siis lainanvälittäjä, joka ei itse myönnä lainoja. Yritys siis toimittaa lainahakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät tarjouksen saamansa lainahakemuksen perusteella.

Kaikki palvelun kautta saadut lainatarjoukset ovat nähtävillä Oma Rahalaitos -palvelussa, johon saat tunnukset heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Sitä mukaan, kun sinulle saapuu uusia lainatarjouksia, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

On siis hyvinkin mahdollista, että saat yhdellä hakemuksella lainatarjoukset yli 10 pankista ja rahalaitoksesta vaikka hakisit lainaa yksin. Samalla saat selkeän kuvan kaikista vakuudettomista lainoista, joita palvelun kautta on mahdollista saada.

Ei mennä vielä yksityiskohtiin, mutta näytän sinulle myöhemmin minkälaisia lainatarjouksia, itse sain ja olisinko voinut saada lainaa halvemmalla hakemalla suoraan luotonantajalta.

Lainojen yhdistäminen Rahalaitoksella

Muiden lainanvälittäjien tavoin myös Rahalaitos tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hakea yhdistelylainaa.

Lainojen yhdistämisessä on kyse aikaisemman vanhan ja kalliimman lainan vaihtamisesta uudempaan, tai vielä parempi, useiden aikaisemien lainojen ja osamaksujen vaihtaminen yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Yhdistelylainaa on vasta hiljattain tullut kuluttajien keskuudessa varsin tunnetuksi tavaksi tehdä järkevämpiä päätöksiä oman talouden suhteen. Lainat vaihtavat siis omistajaansa, mutta sinä hyödyt lainan kustannusten välisen erotuksen eikä sinun tarvitse repiä pelihousujasi, kun sinulla on vain yksi lyhennys maksettavana usean sijaan.

Aikaisemmin mainitsimme ohimennen palvelun yhteistyökumppaneista, mutta tarkastellaan nyt hieman tarkemmin, minkälainen tarjonta on ja miltä yrityksiltä sinä voit saada lainatarjoukset.

Rahalaitoksella on yli 25 yhteistyökumppania

Suomessa toimii useita lainanvälittäjiä, mutta vain muutamalla niistä on yhtä paljon yhteistyöpankkeja ja rahalaitoksia, kuin itse Rahalaitoksella.

Tarkalleen ottaen yrityksellä on 19 aktiivista kuluttajaluottoihin erikoistunutta rahoitusyhtiötä ja yhdeksän yrityslainoihin erikoistunutta rahoitusyhtiötä.

On kuitenkin yksi asia, johon kiinnitimme huomiota. Muiden lainanvälittäjien sijaan Rahalaitoksella ei ole palvelussa mukanaan perinteisiä pankkeja, mikä kuulostaa mielestämme vain tuottojen maksimoinnilta.

Nimittäin vaikka palvelun käyttäminen on ilmaista, saa Rahalaitos jokaisesta heidän kauttaan solmitusta lainasopimuksesta pienen palkkion ja voimme olettaa, että yksityiset luotonantajat ovat valmiita maksamaan paremman palkkion, kuin perinteiset pankit.

Alapuolella on vielä keräämämme lista palvelussa mukana olevista yhteistyökumppaneista.

Kuluttajalainat

 • Nordax Bank
 • Avida Finans
 • Svea
 • Halino
 • Lainaamo
 • Bigbank
 • Collector bank
 • Fellow Finance
 • TFBank
 • Credigo
 • MyLender
 • Ferratum
 • Balanzia
 • Brabank
 • Resurs Bank
 • Laina.fi
 • Komplett Bank
 • Instabank
 • Kaarna

Yrityslainat:

 • CapitalBox (entinen Ferratum yrityslaina)
 • Qred
 • fi
 • Businesscredit
 • Ameron
 • CrediNord
 • Fellow Finance
 • Koin capital
 • Vauraus

Kokemuksia Rahalaitoksesta – tällaisia lainatarjouksia itse sain

Kokeilin hakea kulutusluottoa Rahalaitokselta vuoden 2022 alusta vain nähdäkseni, minkälaisia lainatarjouksia palvelun kautta on mahdollista saada.

Toimitin lainahakemuksen palveluun, jossa pyysin tarjoukset 10 000 euron lainalle viiden vuoden takaisinmaksuajalla ja valitsin lainan käyttötarkoitukseksi remontin (jos se vaikuttaa).

Sain heti hakemuksen lähettyäni kaksi lainatarjousta, jotka olivat mielestäni melko kalliita ja tuntuivat ennakkotarjouksilta. Odotin useamman tunnin, jotta sain paremman kuvan siitä, mitä tarjouksia oli vielä tulossa.

Sain myöhemmin vielä neljä tarjousta lisää, joista parhaimman lainatarjouksen todellinen vuosikorko oli 9,8 prosenttia. Tähän tarjoukseen olisin voinut tarttua, sillä alkuun saamieni lainatarjousten todellinen vuosikorko oli yli 14 prosenttia.

Ero siis kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen välillä on merkittävä. Jos olisin valinnut heti ensimmäisen lainatarjouksen, olisin joutunut maksamaan yli 30 prosenttia ylimääräisiä kuluja lainastani seuraavan viiden vuoden aikana.

Joten voin lämpimästi suositella omien kokemuksieni perusteella Rahalaitoksen maksuton lainavertailu, joka toimii aivan kuten pitääkin. Koko prosessissa kesti vain muutaman minuutin, jonka jälkeen loppu onkin odottelua. Huomattavasti miellyttävämpää kuin se, että jokaiselle luotonantajalle pitäisi toimittaa lainahakemus erikseen.

Uskon myös, että kilpailuttamalla lainat luotonantajat joutuvat kilpailemaan asiakkaista siten, että korkojen on pakko olla maltillisia, jotta asiakkaat heidän tarjouksensa edes valitsevat.

Rahalaitos tarjoaa myös maksuturvan kuluttajalainoille

Moni lainanhakija pohtii aina pahimpia lopputuloksia: mitä jos joudun työttömäksi? Entä jos minulle sattuu jotain?

Rahalaitos on ratkaissut tämän ongelman erinomaisesti ja tarjoaa maksuturvaa tällaisille asiakkaille, jotka haluavat varmistaa, että pahimman sattuessa he eivät joudu ongelmiin. Tietysti se maksaa hieman ekstraa, mutta voi joissain tapauksissa olla jopa kannattavaa.

Tarkastellaan hieman lähemmin, mistä on kyse.

Rahalaitoksen tarjoama maksuturva kattaa siis työkyvyttömyyden, sairauden tai tapaturman. Vakavan sairauden turva on saatavilla kuitenkin vain Rahalaitos Extra maksuturvassa, joka on mielestämme melko kallis.

Maksuturvan kustannukset perustuvat hakijan ikään ja ovat alhaisimmillaan 18–24 vuoden iässä ja kalleimmillaan 60–64 vuoden iässä. Hakija voi itse valita maksuturvan suuruuden, joka voi olla 300, 500 tai 700 euroa.

Jos aiot tilata maksuturvan, on hyvä huomioida, että kuukausikorvaus ei voi olla suurempi kuin 30 prosenttia vakuutushakemuksen hetken kuukausittaisista bruttopalkkatuloista.

Kenelle Rahalaitos sopii ja kuka voi hakea lainaa?

Rahalaitos on vain lainanvälittäjä, joka tarkoittaa, ettei se voi itse vaikuttaa palvelun kautta myönnettyjen lainojen ehtoihin vaan nämä kriteerit asettavat yksinoikeudella luotonantajat.

Rahalaitos on ilmoittanut sivuillaan, että pienin ikäraja palvelussa on 20-vuotta ja hakijalla tulee olla vähintään yli 7200 euron vuositulot, johon lasketaan myös etuudet, palkka- tai eläketulot. Näin ollen palvelusta voivat myös työttömät saada lainaa.

Merkittävin kriteeri, joka estää lainan saamisen takuuvarmasti on maksuhäiriömerkintä. Rahalaitoksen palveluita ei voi käyttää, jos hakijalla on luottotietorekisterissä voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.

Tässä tapauksessa on odotettava niin kauan, että velka on hoidettu ja merkintä poistuu, ennen kuin voi hakea vakuudettomia lainoja.

Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa

Palvelussa asioiminen on helppoa ja nopeaa. Paras ja nopein tapa selvittää parhaat lainat on käyttää lainojen kilpailutukseen erikoistunutta palvelua, jonka Rahalaitos on yli kymmenen toimintavuotensa aika hionut huippuunsa.

Asiakaspalvelu vastaa heti kun sinne ottaa yhteyttä. Esimerkiksi itsellä kävi pieni kämmi lainahakemusta täyttäessä ja ehdin jo lähettää sen, jonka takia pyysin tehdä korjauksen hakemukseen. Korjaus onnistuttiin tekemään minuutissa siitä, kun huomasin sen.

Palvelun kautta haettujen lainojen korko määräytyy henkilökohtaisesti, mutta se voi alhaisimmillaan olla vain 4,5 prosenttia. Tähän korkotasoon päästäkseen on kuitenkin lähes pakko turvautua yhteishakijaan, sillä itsellä ainakin edullisimman lainan nimelliskorko oli yli 6 prosenttia.

Katso mihin hintaan sinä saisit lainaa ja keneltä

Täytä ja lähetä maksuton lainahakemus Rahalaitoksen sivuilla. Saat heti tietää, mitkä luotonantajat ovat valmiita tekemään lainatarjouksen sinulle ja mihin hintaan.

Palvelu on erinomainen työkalu kotona tai liikenteessä, kun minuuteissa voi tarkistaa omat rahoitusmahdollisuudet ja parhaimmillaan saada rahat tilille heti.