Omalaina Kokemuksia - Kivenkovia väitteitä yrityksestä

5.0 (Arvosana) | 100 - 60000 | 12 - 180 kuukautta

Katso mihin hintaan saisit lainaa Omalainalta

Lainasummat100 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan
omalaina.fi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Ketkä voivat pyytää lainatarjoukset OmaLaina lainapalvelusta?

Tehdään yksi asia selväksi ennen kuin jatkamme eteenpäin. OmaLaina.fi-palvelu ei myönnä lainaa vaan toimii ainoastaan välikätenä sinun ja eri luotonantajien välillä. Palvelu siis kilpailuttaa lainahakemuksesi yli 30 eri pankilla ja luotonantajalla.

Jos mietitään, että lainanhakija joutuisi lähettämään lainahakemuksen ja tarvittavat liitteet erikseen jokaiselle yli 30 pankille kuinka paljon aikaa kuluisi? Vastaus on, että useita tunteja ja päätösten odottamisessa toiset. Omalainalla on yhteistyökumppaneita yli 30, joita ovat esimerkiksi Bank Norweigan, Nordea, POP Pankki ja Komplett Bank.

Pääsääntöisesti lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö jolla on säännölliset tulot, mutta koska lainoille on eri luotonantajilla erilaisia vaatimuksia voidaan lainatarjoukset myöntää vain niistä rahoituslaitoksista joiden ehdot täyttyvät. OmaLainan OmaTili-paneelissa pystyt tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia reaaliajassa.

Palvelun tehokkuus kuitenkin piilee siinä, että saat itse valita lainasi koron. Koska palvelun käyttäminen on maksutonta eikä sido allekirjoittamaan lainatarjousta voit jättää lainatarjouksen allekirjoittamatta tai palata myöhemmin OmaLaina.fi:n sivuille allekirjoittamaan lainasopimuksen sähköisesti.

Miten palvelu voi olla käyttäjälle ilmainen?

OmaLaina saa kyllä palkkion, mutta palkkio peritään luotonantajilta jotka ovat mukana lainan kilpailutuksessa. Omalainalle maksetaan palkkio vain jos lainan hakija solmii lainasopimuksen jonkun  mukana olleen rahoitusyhtiön kanssa.

Rahoitusyhtiöt haluaisivat hakijat mielummin suoraan oman palvelun kautta kuin kilpailutuksen kautta, sillä useimmiten kilpailutuksen voittaa se palvelu ketä pystyy tarjoamaan edullisimman korkotason ja parhaat lainaehdot.

Kukaan ei pakota käyttämään lainojen kilpailutus palvelua lainojen vertailemiseen, mutta parhaimman kuvan markkinoista saat kun pyydät henkilökohtaiset lainatarjoukset eteesi.

Omalainan lainahakemuksessa kysytään olennaisimmat tiedot

Omalainan lainahakemuksen kysymykset ovat perustavanlaatuisia kysymyksiä jotka jokainen luotonantaja haluaa tietää ennen luottopäätöksen antamista. Omalaina.fi kysyy hieman ylimääräisiä kysymyksiä jos verrataan yksittäiten luotonantajien hakemukseen, mutta tämä johtuu siitä että osa mukana olevista yhteistyökumppaneista vaatii enemmän lisätietoa oikean luottoarvion tekemiseksi.

Lainahakemuksessa kysytään muunmuassa seuraavia tietoja:

  • Lainatiedot (lainasumma ja laina-aika)
  • Henkilötiedot (siviilisääty, lapset, kansalaisuus, Henkilötunnus)
  • Asuminen (osoite, postinumero, toimipaikka, puhelinnumero, asumismuoto, muuttokuukausi)
  • Koulutus ja työ (koulutus, työsuhde, ammatti, palkka)
  • Velat (esimerkiksi asuntolainat, autolainat, elatusavut, osamaksut, luottokortit)
  • Pankkitiedot (lainanmaksua varten tilinumero ja BIC)
  • Tiedot yhteishakijasta (jos haet lainaa toisen kanssa)
  • Lainan käyttötarkoitus (matkustaminen, opiskelu, muu, remontti, lainojen yhdistäminen)

Pääset helposti tarkastelemaan hakulomaketta Omalainan sivuilta ilman, että sinun tarvitsee syöttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Näin saat tietää hyvissä ajoin etukäteen mitä tietoja lainahakemuksessa vaaditaan.

Vaikka Omalainan lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa se antaa riittävän kuvan luotonantajille tehdä tarvittu luottoarvio ja luottopäätös. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia tietojesi päätymisestä vääriin käsiin, sillä Omalainan hakemuksessa ilmoitetut tiedot kulkeutuvat luotonantajille suojattua SSL-yhteyttä pitkin.

SSL-on tyypillisin verkkoyhteyden salaamiseen tarkoitettu protokolla, joka on käytössä lähes kaikkialla verkkokaupoissa tai pankeissa.

Miksei lainojen vertailua kannata tehdä itse?

Kyllä lainojen vertailun voi tehdä itse. Pääset kuitenkin helpommalla ja säästät omaa aikaasi kun täytät yhden ainoan hakemuksen Omalainan verkkosivuilla, samalla tavalla kuin yli 300 000 muutakin suomalaista.

Tällä hetkellä yksi asia on varmaa. OmaLaina on Suomen suosituin lainojen kilpailuttaja jonka taakse jäävät niin Lendo, Zmarta kuin muutkin vastaavat palvelut joilla on sama toimintaidea.

Palvelun suosiosta saadaan hyvä kuva kun tarkastellaan yhteistyökumppanien lukumäärää. Omalainan palvelussa on yhteistyökumppaneina jo yli 30 rahoitusyhtiötä kun toiseksi parhaimmalla kilpailuttajalla on vain 25.

Omalainan yhteistyökumppanit ovat yksityisiä rahoituslaitoksia, mutta mukana on myös perinteisiä pankkeja

Vaikka OmaLaina toimii vain verkossa mahtuu yhteistyökumppanien mukaan myös perinteisiä pankkeja yksityisten digipankkien lisäksi. Suomalaisten suurempien pankkien kuten Nordean tai POP Pankin lisäksi mukaan mahtuu myös ulkomaalaisia suuria pankkeja kuten Bank Norwegian, Instabank, Nordax Bank ja BigBank.

OmaLainan avulla saat siis tietää lainojesi koron suomalaisten pankkien lisäksi myös norjalaisilta-, ruotsalaisilta- ja virolaisilta pankeilta.

Jos haluat tietää tarkemmin yhteistyökumppaneista voit tarkistaa ne yrityksen verkkosivuilta.

Omalaina yhteistyökumppanit

Mikä on OmaLainan kautta haettujen lainatarjousten keskimääräinen korko ja hinta?

OmaLaina ei itse pysty vaikuttamaan lainojen korkoihin vaan ne määräytyvät luotonantajakohtaisesti jokaiselle lainan hakijalle erikseen. Korot riippuvat haetusta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta sekä hakijan henkilökohtaisesta taloudesta.

Omalaina.fi näkee kuitenkin jatkuvasti vastaanotettuja lainatarjouksia ja onkin ilmoittanut, että palvelun kautta saatujen lainatarjousten korot vaihtelevat 4,19 – 20 prosentin välillä. Tähän saatetaan lisätä vielä luotonantajakohtaisesti 150 euroa esimerkiksi tilinhoitopalkkioita tai avausmaksuja per vuosi.

Otetaan vielä esimerkki mahdollisesta lainasta ja sen kustannuksista joka on kilpailutettu OmaLainan lainapalvelussa.

Lainaesimerkki:
KSL mukaisesti todellinen vuosikorko on 5,63 prosenttia kun lainaa otetaan 10 000€ 5 vuoden takaisinmaksuajalla, jossa tilinhoitomaksu on 5 euroa kuukaudessa, nimelliskorko 4,5 prosenttia ja avausmaksu 0 euroa. Takaisinmaksettava summa on 11 485 euroa, jota lyhennetän 191,4 euroa kuukaudessa.

KSL= kuluttajansuojalaki antaa todellisen vuosikoron määritelmän.

Koska lainakustannukset vaihtelevat luotonantajakohtaisesti pystyt löytämään sen rahoituslaitoksen, joka on valmis myöntämään sinulle lainaa parhaimmilla ehdoilla. Jos kilpailutuksessa oikeasti onnistutaan voidaan saavuttaa suuremmillekkin lainoille jopa alle 10 prosentin korko

Lainojen kilpailuttaminen sai toden teolla tuulta alleen, kun uusi lainoja koskeva korkokattolaki astui voimaan Syyskuussa 2019. Tuolloin ihmiset ymmärsivät, että miksi maksaa voimassa olevista lainoista 50 prosentin korkoa, kun laki määräsi katoksi 20 prosenttia.

Katso mihin hintaan saisit lainaa Omalainalta

Lainasummat100 - 60.000 €
Maksuaika12 - 180 kuukautta
Sinut ohjataan

Onko lainojen yhdistäminen järkevää OmaLainan palvelussa?

Lainojen yhdistäminen on aina järkevää palvelusta huolimatta, jos saadaan lainakustannuksia merkittävästi laskettua. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useampien pienempien ja kalliiden lainojen maksamista pois yhdellä suuremalla lainalla, joka on edullisempi.

Yhdistelylaina on monelle hyvä vaihtoehto, kun tarvitaan arjen lisäsäästöjä tai huomataan, että nyt maksetaan täysin turhasta. Koska lainojen kilpailuttaminen on maksutonta voi kuka tahansa koska tahansa pyytää lainatarjoukset lainojen yhdistämisestä.

Monet OmaLainan lainapalvelussa asioineet henkilöt ovat kertoneet säästäneensä tuhansia euroja yhdistämällä lainansa. OmaLainan avulla voi hakea yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon asti. On hyvä muistaa, että lainojen yhdistäminen ei ole lopullinen ratkaisu ongelmalliseen velkaantumiseen, se ei poista pohjimmaista syytä velkaantumiselle.

Tästä päästääkin seuraavaan aiheeseen, nimittäin Omalaina.fi-palvelun käyttäjä kokemuksiin.

Omalaina.fi palvelun käyttäjät kertovat kokemuksia

OmaLainan konsepti on sen verran tunnettu, että verkosta löytyy satoja ellei tuhansia asiakaskokemuksia siitä miten lainanotto on onnistunut tai ei ole onnistunut. Käydään läpi kokemuksia OmaLainan kilpailutuksesta ja kootaan hyvät ja huonot puolet.

Kuka tai ketkä vaikuttavat OmaLainan taustalla?

OmaLaina.fi-palvelu on suomalaisen LVS Brokers Oy:n omistama tuotemerkki. LVS Brokers on tehnyt lainojen välitystä jo vuodesta 2012 ja sillä on myös muita vastaavanlaisia brändejä joista voidaan mainita Autoluotto.fi ja Suomen yhdistelylaina.

OmaLainan yhteystiedot

  • Osoite Fredrikinkatu 34 B, 00101 Helsinki
  • Sähköposti asiakaspalvelu@omalaina.fi

Muista, että Oma laina ei myönnä itse lainoja vaan ainoastaan välittää lainahakemuksia yhteistyökumppaneidensa kesken. Tehty luottosopimus syntyy aina lainanhakijan ja valitun luotonantajan tai rahoitusyhtiön välille.