Paljonko lainaa 2000€ tuloilla?

Kaikkein eniten kulutusluottoja suositaan noin 2000 – 3000 euron kuukausituloisten keskuudessa, mutta lainojen suuruudet usein liikkuvat vain muutamissa tuhansissa euroissa. Tässä artikkelissa selvitämme, kuinka paljon lainaa 2000 euroa kuukaudessa ansaitseva henkilö voi saada netistä.

Vertailun tehokkuuden vuoksi otimme mukaan myös useita lainanvälittäjiä, jotka pystyvät toimittamaan lainahakemuksen useammalle luotonantajalle yhdellä kertaa.

Alapuolella listattuna palvelut, jotka olivat mukana selvityksessä.

Bank Norwegian
5.0 ArvosanaLuotonantaja

Bank Norwegian

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Rahoitu logo
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Rahoitu

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

omalaina.fi
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Omalaina

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Zmarta logo
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Zmarta

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Sortter
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Sortter

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Rahalaitos logo
5.0 ArvosanaLainanvälittäjä

Rahalaitos

Lainojen kilpailuttaminen • Yhdistelylainat • Maksetaan heti

Lainan suuruuteen ei vaikuta pelkästään tulot

Ennen kuin annan sinulle vastauksen siitä, kuinka paljon lainaa voit saada, on hyvä käydä läpi muutama perusasia lainan hakemiseen liittyen.

Lainatarjouksiin, joita voit luotonantajilta saada vaikuttaa ennen kaikkea näiden yritysten oma luottokelpoisuusarvio profiilistasi, jonka mukaisesti lainaa voidaan myöntää. Tänä päivänä järjestelmät ovat kehittyneet niin tehokkaiksi, että suurin osa verkossa lainaa hakevista kuluttajista saa positiivisen luottopäätöksen ja jopa usein hyvin matalalla korolla.

Luotonantajien tekemä arvio

Luotonantajien tekemä arvio perustuu lainanhakijan ikään, elämäntilanteeseen, tuloihin ja työsuhteeseen.

Esimerkiksi henkilöä, joka on noin 30-55 vuotias, tienaa 2000e kuukaudessa ja on vakituisessa työsuhteessa voidaan pitää hyvin luottokelpoisena.

Vastaavasti henkilöä, joka on alle 30-vuotias, opiskelee ja tienaa niukasti 2000e kuukaudessa voidaan pitää vähemmän riskisempänä lainanhakijana, joka toki saa lainaa, mutta hieman korkeammalla korolla, eikä niin paljon kuin aikaisemman esimerkin henkilö.

Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, minkälaista lainaa on tarjoilla – luotonantajat tekevät omat päätöksensä usein henkilökohtaisesti räätälöidysti, kunkin lainanhakijan mukaan. Näin lähes identtisessä tilanteessa olevat henkilöt voivat saada erilaisia ja erisuuruisia lainoja.

Tästä syystä me suosittelemme aina kilpailuttamaan lainat esimerkiksi Omalainan maksuttomassa kilpailutuspalvelussa.

2000€ kuukaudessa tienaava voi saada surempaakin lainaa

Tavalliselle palkansaajalle 2000€ kuukaudessa on hyvin tyypillinen ansainta. Monet tämän verran kuukaudessa tienaavat kuluttajat voivat saada myös suurempia luottoja, mutta suosittelen usein itse heitä ottamaan mukaan rinnakkaishakijan lainahakemukseen, jolloin lainan korkotasoja saadaan pienennettyä.

Suurten lainojen kohdalla kannattaa huomioida kuukausittaisten lyhennysten suuruus verrattuna palkasta käteen jäävään osuuteen, jolloin lainalle saadaan maltillinen takaisinmaksuaika. Korkotaso etenkin suuremmissa lainoissa on yleensä matala vaikka lainaa haettaisiin yksin.

Suurempaa lainaa tarvittaessa suosittelemme käyttämään apuna lainanvälittäjää / kilpailuttajaa, joka pystyy löytämään sinulle useita lainatarjouksia yhdellä kertaa. Näin sinun on helppo verrata eri luotonantajien lainatarjouksia keskenään ja saat samalla nopeasti selkeän kuvan siitä, minkälaisia lainoja voit ylipäänsä saada.

Mistä lainaa, kun muualta ei saa?

Vastasin, jo edellisessä kappaleessa tähän kysymykseen, mutta haluan tehdä asian mahdollisimman yksinkertaiseksi. Jos tuntuu, että lainapäätös on hylätty kerta toisensa jälkeen. Paras tapa selvittää omat lainamahdollisuudet on käyttää lainanvälittäjää apuna rahoitusyhtiöiden tavoittamisessa. Jos lainatarjouksia ei tule, voit kokeilla vielä muita lainanvälittäjiä, joita Suomessa onneksi toimii useita.

Ikä vaikuttaa lainan suuruuteen ja korkoon

Tyypillisin kuluttaja, joka tarvitsee lainaa on yleensä alle eläkeiän, mutta monesti myös eläkeläiset saattava tarvita lainaa esimerkiksi lomamatkaa tai remonttia varten. Tehdään jo tässä kohtaa selväksi: eläkeläiset voivat hakea ja saada lainaa siinä missä muutkin kuluttajat.

Poikkeuksen iällisesti muodostava yli 70-vuotiaat, joille lainan myöntäminen on jo huomattavasti korkeampi riski kuin nuoremmille. Monet luotonantajat edellyttävät lainanhakijalta alle 65-vuoden ikärajaa, jonka takia palvelut, jotka myöntävät lainaa myös iäkkäämmille henkilöille ovat kiven takana. Onneksi lainanvälittäjät pystyvät auttamaan lainan hakemisessa myös ikäihmisiä.

Tässä kohtaa muistutan sinua uudestaan: Omalaina on suosittu lainanvälittäjä Suomessa, jota olen myös itse käyttänyt.

Seuraavaksi vastaan itse kysymykseen, eli suorittamaani tutkimukseen siitä, kuinka paljon lainaa voit saada.

Paljonko lainaa 2000e tuloilla voi saada?

Tässä artikkelissa kävikin jo ilmi, miten monet tekijät vaikuttavat lopullisiin lainatarjouksiin. 

Otin itse selvää siitä, minkälaisia lainoja 2000 euroa kuukaudessa tienaavalle kuluttajalle tarjotaan.

Jo tässä kohtaa haluan mainita, etten ottanut lainaa vastaan, vaan halusin vain tietää, mitä lainoja on mahdollista saada.

Kokeilin kaikkia Suomessa toimivia lainanvälittäjiä.

Lopputuloksena: useampi lainanvälittäjä tarjosi alle 30 000 euron lainaa ongelmitta maltillisella korolla. Pienempien lainojen kohdalla korko oli hieman suurempi. En kuitenkaan saanut yhtäkään lainatarjousta yli 45000 euron lainansummille vaikka takaisinmaksukyky olisi antanut periksi pitkällä maksuajalla.

Selvitin miksi yli 45 000 euron lainaa ei myönnetty vaikka maksukyky olisi riittänyt. Pankit ja rahalaitokset vastasivat, että he noudattavat vastuullista luotonantopolitiikkaa, jossa he ottavat huomioon kaikki lainaan liittyvät riskit myös kuluttajien puolesta.

Toisin sanoen, he eivät halunneet että maksukykyni laskisi liian alhaiseksi suurten lyhennysten takia. Tämä on mielestäni erittäin positiivinen asia, joka näyttää kerta toisensa jälkeen, että lainanvälittäjät, luotonantajat ja pankit ajattelevat myös muitakin.

Tulorajat asuntolainoissa

Asuntolainoissa maksimilainasummat vaihtelevat merkittävästi paikkakunnan mukaan. Löysin netistä useita esimerkkejä, joissa samanlaista taustat omaavilla kuluttajilla oli jopa 80 000 euron ero lainan suuruuksissa.

Etenkin asuntolainoissa tulotaso korostuu merkittävästi suurimman lainan mahdollistajana. Yli 5000 euroa kuukaudessa tienaava voi helposti saada lähes minkä tahansa lainan aina 250 000 euroon asti, kun taas noin 2000 euroa tienaavalla voi olla vaikeuksia saada edes 150 000 euroa paikkakunnasta riippuen.

Pankkien kokemuksista teimme selvityksen verkossa eri keskustelufoorumeilta, joissa luotonmyöntävä tai myöntänyt taho oli OP, Nordea tai Aktia.

Asuntolainaselvityksessä ei otettu huomioon omarahoitusosuuden suuruutta.